Ks första tur till ett äventyrsbad

Idag har vi varit i Husby för att bada på deras äventyrsbad. Det var riktigt kul och vi har redan bestämt att det ska göras om snart.

Två av tre söta badbrudar i väntan på att deras mammor skulle bli klara


Efter badet tyckte Emilia att det var riktigt gott att smaska i sig en majskrok


K var riktigt hungrig och satte i sig nästan hela flaskan och även hon en majskrok



Även Alice blev hungrig av att bada och busa i både bebisbassängen och det stora äventyrsbassängen


Efter flaskan var K såhär vaken =P (inte det mista i en halvtimme!)


Måste ju skölja ner majskroken med något =)

Tack för en supermysig dag brudar <3

PUSS


Öppna förskolan

Linda tipsade oss om att man kunde göra Ks handavtryck i våra handavtryck vilket vi tyckte lät väldans roligt, så idag gick hela lilla familjen ner på "öppnis" för att juta lite händer.

Men först var det förståss sångsamling som K tycker är himla roligt, även om det är roligare att titta på andra barn och mammor än att sjunga å "bollas" med =)
Eftersom Pappan är den musilkaliske så fick han ge sig in i ringen, medan jag satt i soffan och mobilbloggade om detta =)

Sedan började pysselverkstaden och resultatet blev bedårande:



Kan ni gissa vems hand som e vems? ;)

Efter öppnis belv det Ikea med Mia, Peter och Magen (kom nu bebis!!) och på kvällen fika med L och Bönan =)

Nu e det mys för mig själv i soffan i väntan på att A ska komma hem =)

PUSS

Provosoriskt men fint

Nu är "skrubben" omgjord till provosorisk barnkammare (istället för kläkammare, hihi)






Vi ska göra om ännu mera sen, men just nu finns varken energi, humör eller kreativitet i hemmet. Men nu ser det iaf inte ut som att vi tröttnat på barnet och låst in henne i garderoben :P


För vem kan tröttna på denna gobit ;)

(jo, jag kan...men sånt får man inte erkänna som mamma...)

Imorn kommer Farmorn och Farfarn med vänner för de ska åka till Kreta en vecka, avis? vem, jag? ne inte det minsta ;)

PUSS

Bilder

I måndags var som sagt Farmorn och Fastrarna här, å då lägger man det bästa man har på bordet =)



Även idag hamnade fröken på bordet =)




Iklädd sin fina hood som hon fick av Pappans kusin Eleonor =)

Min tå är (som ni ser nedan) fortfarande blå, men den börjar bli bättre =)



PUSS

Skrubben fungerar!

Jag vågar iofs inte säga det utan att lägga till PEPPAR PEPPAR! Men två nätter i rad nu så har hon sovit där till 07, igår så visste jag inte ens att hon var vaken utan jag kikade bara in efter att jag besökt toaletten och då låg hon där och lekte med sina pingviner. I dag däremot väckte hon mig med ett litet tjut, men inget hjärtskärande eller så utan bara ett "hallå nu är jag faktiskt vaken och hungrig"-läte. Inte sagt med det att jag får sova för det (dumma hosta!) men det är iaf inte på grund av K. Skrubben är bäst! (Och ja, Johanna det ger mig oxå Potter-vibbar. Men kom ihåg att han faktiskt trivdes bättre i sin skrubb än i Duddleys lekrum ;) )

Ska lägga in lite kort senare, men nu ska jag passa på att sova lite medan fröken tar sin förmiddagslur.

PUSS 

Sjukling

Ja, så är det. Iaf jag.

K gjorde som om hon blev tillsagd och somnade igår vid elva och sov i sin lilla skrubb (lite mysigt låter det faktiskt) till 7 imrose! jippi!
Fast jag har hostat hela natten så inte har vi sovit nått för de :(
Och dagen har inte varit nå bättre.

Men A var (som om de skulle va en nyhet) världens bästa idag och traskade själv ner med K till öpnna förskolan och babymassagen! I bland blir jag så stolt å lycklig att jag inte vet vad jag ska ta mig till.
Jag spenderade deras frånvaro med att sova som en stock.

Nu ikväll har läggningsförsöken gått sådär, hon somnade med flaskan i mun (efter att ha slurkat i sig 230 ml!) och låg å sov i min famn ett tag, men när jag skulle lägga henne i sängen så åkte de blå upp och fröken ville visst inte sova. Så efter lite trugande så gav jag upp och tog upp min superpigga prinsessa och så lekte vi en stund, Sen somnade hon om i soffan vi tio och där ligger hon kvar. Vi får väl hoppas att hon sover vidare, det får ni höra om imorn. Nu ska jag koka mig en kopp te och titta på NCIS tills hjärtat mitt kommer hem.

PUSS

Spontan besök

Idag har vi som sagt haft besök av Farmorn och Faster S, det var riktigt mysigt och Faster S´s (många S blev det :P) mage har nu börjat ta form, just det de har jag juh inte skvallrat om, K ska bli storkusin i februari! Det ska bli så mysigt med en bebis till =) (Särskillt när inte jag behöver vara gravid ;) )

Rätt som det var dök förresten Faster E upp oxå, så nästan hela syskonskaran Ljusteräng var på plats. Vi åt god middag och fikade. Massa gos med K blev det oxå, och det var väldigt skönt att få lite hjälp då det har varit lite svårt att ta sig runt idag. Min tå är blå och dunkar massor, och inte sov K nått i "sitt rum" i natt för det.

Och kvällen har inte börjat någe lovande heller, hon somnade vid halv åtta. Vaknade hysterisk nio och har inte somnat om än...

Men skam den som ger sig ;)

Nu ska vi gosa en stund och hoppas på att hon vill somna.

PUSS

Eget rum?

Nja, kanske inte kan benämnas "rum" men skrubb då :P Jag har iaf tröttnat på att inte få sova på nätterna eftersom att fröken låter. Och det är inte så att hon låter för att hon vill nått, nä hon låter bara för att hon finns. Ni vet typ grymtar lite, bökar lite, smaskar lite å så. Så efter att två helger i rad när Prinsessan sovit hela natten igenom hos mormor (där hon har eget rum) har jag bestämt mig för att pröva. Nu är det ju så att om hon skulle få vårt andra rum (även kallat musik/data/gäst-rum) så skulle vi behöva en babyvakt för att ens höra när hon skriker och då försvinner ju konceptet med att bara höra henne när hon verkligen vill nått då vi kommer höra ALLT med en babyvakt. Så jag och Mickis (som är på besök :) ) Sorterade ut klädkammaren och ställde in spjälsängen där. Det ser inte särskillt mysigt ut ÄN, men om det funkar så får vi väl piffa till det. Hon är ju rätt liten så hon behöver ju inte överdrivet med utrymme :P

 

Det var dock inte smärtfritt, ibland straffar gud en med samma. Mitt upp i allt sorterande och donande så snubblade jag över dammsugaren och for rätt in i väggen (jag vet att ni skrattar men det är inte roligt!) och landade på trådbacken som jag bar. Så här såg den ut efter:



Det gjorde verkligen SKITont :(

Nu ska jag å Mickis kolla på film och myspysa lite innan A kommer hem. Och imorn kommer Farmorn och Faster S och det ska bli SÅ roligt.

PUSS

Jobb

Idag är det jobb igen, fast bara tre timmar medan den ordinarie personalen har personalmöte. Och bara därför fick jag sova lite extra idag, tack för det sötnos.

Medan jag sov busade de så lägenheten skakade (inte bokstavligen kanske, men kolla in bilderna och videon så förstår ni ;) )








Ikväll bär det av till Kungsängen och LoP samt Bönis =) Det var alldeles för längesen så det ska bli tokmysigt  :)


PUSS

Sjuklingar och mammamys

Jupp, nu är det snorigt igen *muttrar* Båda jag å K har dragit på oss något lagom kul. Och fröken har slutat sova på nätterna, så ni kan ju tänka er att stämningen är på topp här hemma.

Om ni följt mobilloggen så har ni sett att vi har varit och hämtat Kevins gåstol och K fullständigt älskar den! Hon vill helst inget annat göra än att tassa runt i den. Och duktig är hon, kan gå både frammåt och bakåt, samt åt båda sidorna *stolt*


Hon har även lagt till ett nytt läte, ett som faktiskt gör en lite glad, hon säger nämligen "Hehehehe" till allt =P Om hon vill ha nått så sträcker hon sig dit å låter "hehehe" eller om hon vill att vi ska gå upp på morgonen ligger hon i sängen och vevar med benen och låter "hehehe". Det låter nästan som om hon falsk skrattar, hon e för söt. Eftersom att hon numera tar sig runt i lägenheten så tyckte vi att det var bäst att sätta upp små tassar på bordskanten, detta uppskattades av K, fast kanske inte på det sättet som vi väntat oss :P







De var tydligen supergott att tugga på dem =)

I Tisdags vart det en spontan tjejkväll, vi skulle egentligen bara träffas å prata lite. Men medan vi diskuterad allt ifrån blöjor till sambosar och vänner så han vi tömma både en och två flaskor vitt (barnen var förståss hos våra underbara karlar som lät oss träffas själva för engångskull). Det var helt underbart att bara få vara Angelica en kväll och inte vara mjölkbar. Samtidigt som det var super skönt att få vara med två andra som är på precis samma ställe i sitt liv. Ni är bäst tjejer!

Nu ska jag peta i oss lite gröt

PUSS

Trött helg

Jag gissar på att det är så här den stackars bloggen kommer bli behandlad när det är dax att gå tillbaka å jobba på riktigt igen. Har inte orkat med att sitta framför datorn alls!

I lördags var vi som sagt på babysim, å det var så himla mysigt! Eftersom det bara var första gången så fick vi inte vara i mer än en kvart, men det var rätt lagom att börja med =)

Laddad badbrud i sin fina dress som hon fick va tant Elisabeth <3


I vattnet med Pappa och kompisen Sebastian och hans mamma Helen


Lite lagom trött efter en kvarts bus och lite mat på det.

Efter babysimmet åkte vi till Rosers så att A kunde hjälpa Morfarn med garaget och Mormorn tog K, jag ja gick och la mig. sov typ tre timmar. Sen bjöds det på middag och sen for jag till Karolinska för ytterligare ett jobb pass. Efter jobbet åkte jag hem och hämtade ersättning och gröt sen åkte jag till Rosers och lämnade det och hämtade A. Så vi fick hela lördagkväll, natt och söndagmorgon helt barnfria. Ni må tro att det var uppskattat efter en veckas dålig sömn. (Tack mamma du är bäst!)

Efter ytterligare ett arbetspass igår kom Momma ut till oss, så att hon kunde ta prinsessan idag på morgonen (fö gissa vad jag gjorde =P). Eftersom klockan skulle ringa 04.00 så bädda vi åt henne, visa alla atiraljer och somna.

Idag har jag jobbat näst sista passet för den här gången, men nu när jag (och framförallt cheferna ;) ) vet att det fungerar blir det säkert fler ggr.

Hoppgungan är fortfarande en hit, särskillt när momma kröp ner på alla fyra så att de hamna på samma nivå <3

När jag kom hem hade världens bästa Momma städat så fint! och prinsessan slog precis upp sina klara blå så hon kunde hjälpa mig att lätta lite på trycket ;)
Så lagade jag paj och så väntade vi in min Farmor och en kusin från skåne.



Det var super mysigt med lunch å fika och när de gett sig av somnade både jag å prinsessan och sov hela tre timmar! Nu sitter vi här och väntar på att Pappan ska komma hem, men det lär väl dröja ett tag till.

PUSS

Uppdatering

Så, då var denna vecka över.

I onsdags jobbade jag som sagt 5-11. Det gick lika bra som i måndags men det var lite lätt tungt för kroppen. Sedan begav vi oss iväg för att träffa minbebis.com gänget. Ett riktigt härligt litet knippe med folk och bebisar. Det bjöds på både förlossningsberättelser, bebisarnas utveckling å latte ;) (ni missar väl inte mobilloggen?)
Efter fikat mötte vi upp Faster E och hon följde med oss hem eftersom hennes prins är på äventyr i danmark till ikväll (alltså idag fredagkväll =P). Vi åstakom inte särskillt mycket och vid nio hade jag somnat =P

Igår jobba jag också 5-11, sen tog jag mig hem till A och Faster E och vi åkte till Babyproffsen och köpte påsar till blöjtunnan och en mam-flaska till mia å peters bebis som vi hoppas kommer närsomhelst! Sen lagade vi spaghetti med köttfärssås och såg på "i taket lyser stjärnona". Den var inte riktigt lika bra som boken, men helt ok och tårarna bara rann! Sen somna jag vid nio igen.

I natt fick A ta K för jag orkade verkligen inte (börjar förstå varför staten faktiskt betalar oss för att vara hemma med vår små klimpar), så på söndag är det As tur att sova hur lääänge han vill.
Idag har jag också jobbat 5-11, fast pga höjdar chefer som inte kan passa tiden (alltså inte mina underbara chefer utan deras chef) så stannade jag en timme till så de kunde ha klart sitt möte. Men det gjorde inte så mycket. Har faktiskt kommit fram till de här dagarna att jag trivs på mitt jobb. Måste bara komma ihåg att inte vrida mig själv ur led för att tillfredsställa alla så ska det nog gå bra när jag börjar jobba på riktigt igen.

När jag kom hem hade världens bästaste städat och fixat så fint medn E gosat med K, så det var riktigt skönt att komma hem! (TACK!)

Och imorn blir det babysim! Ser verkligen fram emot det <3

PUSS

trött

Hej på er!
Orkar inte uppdatera någe alls just nu då jag jobbat 05-11 alla dar den här veckan förutom tisdag, så jag är trött!!!!! Men vi lever =P

Berättar mer i helgen.

PUSS

Babymassage

Idag har vi varit på första babymassage träffen och eftersom Pappan var hemma så fick han följa med och prova på, det är ju lika mycket han som jag som ska göra det här hemma sen :)


Fast Pappan hade lite konkurens av Sixten


"Om bebisen lägger huvudet på sned betyder det att de tycker om det och slappnar av" (En bild säger mer än tusen ord)

Supersöta Sixten tyckte oxå att det var mysigt :)


Efter massagen åkte vi in till stan för att träffa Kristin och Emilia som har spenderat alldeles för mycket tid på fel sida norgegränsen. Det är så skönt att ha er hemma! synd bara att det inte är för en sån lång stund :(



Imorn blir det jobb igen (5-11) sen är det dejt med minbebis.com gänget det ska bli riktigt kul att se dem alla igen. Så nu, SÄNGEN!

PUSS


RSS 2.0