förkyld?

Ja, jag vet inte och hur många gånger jag än frågar så får jag inget svar. Det är en riktig liten skitunge vi har klämt fram =P eller så är det helt normalt att inte kunna svara när man är fem månader.
Febern har iaf lagt sig och hon är mycket piggare idag, hon äter som hon ska (och ännu mer). Så det är det där med hostan då. Men det låter inte som förkylningshosta heller, snarare som om hon har högfärdshosta.
Aja, hon sover nu iaf och det borde jag oxå för imorn 04.00 ringer klockan för 05.00 står jag på jobbet! Det skulle bli kul, men med tanke på att jag inte sov nått natten till idag är jag inte lika positivt inställd längre, men jag vägrar att "göra en niklas" första gången jag jobbar, så det är bara att bita ihop och LE, det är de jag gör bäst ;) Och sen hoppas att jag får sova i natt förståss, det vore oxå en bonus.

Idag har Mormorn varit på besök och vi tog en promenad på järvafältet och myste massor här hemma. Bilder hittar ni på ljusterang.blogspot.com Vi fick förövrigt massor med fina presenter ifrån italien, K har på sig sin fina tröja på kortet =)


PUSS


Gräsänkling

Jupp, det e jag de. För prinsen han är ute och lirar. Världens smör"konsert" är det oxå dessutom. Han blev erbjuden att komma och spela två timmar hos sin kollegas syrra och för detta skulle han få 2000. Som vanligt när han ska ge sig ut börjar han och hans far dividera vad de behövs för utrustning, när A får reda på att han bara behöver komma med gitarr och glatt humör då det är en liten fest på 20 pers =) Inte helt fel :P

Fick för övrigt ett sms när hans två timmar var förbi att han fick 1000 spänn till för en timme till, hoppas att han inser att han faktist e riktigt bra *stolt som en tupp*

Vad gör vi då? Jo vi har feber och är närhetskrävande, och med vi menar jag förståss K. Stackarn har (antar jag) reagerat på sprutorna från igår och har feber och verkar ha ont i kroppen. Men hon äter som en häst så det går nog över snart.

Mostern har varit här och sett "män som hatar kvinnor" med oss, och nu när jag sett den två gånger måste jag få fråga VAD det är som ska vara så "himla bra" med den? Den e ju bara vidrig första gången och trist andra gången. Nä ush å tvi!

Vi har iaf börjat se "how i met your mother" idag och när A kommer hem om nån timme blir det minst ett avsnitt till!
Nu ska jag krypa ner i soffan och se på greys anatomy säsong2, måste ju titta igenom dem nu inför säsong 6 *längtar*

PUSS 

En till blogg

Jupp så illa är det, jag har skapat mig en till blogg. Eller egentligen inte jag eftersom jag inte kan NÅNTING, utan det fick A göra :P

Så nu har jag även en mobilblogg; ljusterang.blogspot.com där tänker jag mms mina bilder, men huvudsakligen är det väl den här bloggen som kommer att fortsätta rulla ;)

PUSS

ABSTINENS

Idag har K fått sina femmånaders sprutor och eftersom jag tyckte det var hemskt förra gången bad jag L följa med å hålla K, vilket hon självklart gjorde. Så medan jag gosade med bönis och försökte att inte bli allt för berörd av de dumma sprutorna höll L i K och bvc-sköterskan stack.

Men det gick faktiskt riktigt bra, och än (ta i trä) har hon inte reagerat på dem alls. Som vanligt när vi är på bvc besök mättes och vägdes K. Hon är nu 68,6 cm och väger 6990 g. Hon följer sina kurvor galant =)

Efter bvc mötte vi upp sara och sixten samt kristin och alvin för lunch på waynes. Där satt vi som vanligt i massa timmar och pimpla latte och skröt om våra små. Sedan droppa Kristin och Sara av och jag å L tog en shoppingrunda, fast vi köpte inget (det ni!) sen gick vi till posten där jag hämtade ut vårt efterlängtade paket från cdon, så ihelgen blir det maraton tittning på "how i met your mother" *längtar*

A bjöd oss på middag och medan vi väntade på att P skulle sluta jobbet fick bönan prova Ks hoppgunga och ni må tro att det var en hit även där =)

När P kom åkte A på match (vilken de inte vann, men de spela säkert bra iaf) och jag å K på 12-årskalas i rosers. Det var myspys med fika och jag smet även ut en vända i stallet och pussades med "min" häst krevina, USH vilken abstinens jag har!!!!!!!!!! vill oxå rida häst =(

Efter kalaset svängde vi förbi och hämtade upp mormorns hundar så nu ligger de här vid mina fötter å snusar.

PUSS

Nyöppning

Var det på jobbet idag, medan jag går här hemma och myser med och njuter av  min prinsessa har de på jobbet i sommar passat på att bygga ut butiken och idag var det nyöppning som vi var inbjudna till.

Det blev verkligen superfint och STOOORT, så det blir kul att gå tillbaka till om ett tag. Första passet blir redan om två veckor, men då ska jag bara vicka lite så de kan ha p-möte =)

Kom på mig själv imorse att jag inte bokat chokladprovningen som de andra ska gå på imorn, å det gick inte att boka såhär nära inpå, BAJS! men, men jag å A får lyxa till det å gå bara han å jag en annan dag =9

Jag fick ju (som jag skrev igår) sovmorgon idag för att bästaste Malin tog prinsessan, det var lite udda att ligga och dra sig i sängen och veta att i väsby fick Malin gå upp å dona, men jag låg faktiskt kvar till kvart över nio =P
Sen slog jag in ett kort på K, åkte till Hemköp och köpte frukost och fika samt blommor till Malin. Sen begav jag mig till Väsby där Malin höll på att gå träna K, det såg riktigt sött ut och det kändes som om hon vuxit tio cm över natten (jag vet att jag är fånigt mammig, min det är min blogg =P)

Nu ska jag försöka få min prins att inse att klockan är läggdags så att jag är pigg och utvilad imorn när det är dax för femmånaderskontrollen och SPRUTORNA!

PUSS

Ibland...

... går tiden så väldans fort :)

Vi har hunnit med en urmysig promenad på järvafältet med Sara å Sixten i fredags.
Vi har varit till dalarna och myst med hela pappans familj, med både kräftskiva och sällskapsspel.
Igår var vi till öppnaförskolan och fick träffa nya mammor och bebisar.

Men idag har vi nog hunnit med mer än på alla andra dagar ihop ;)
Dagen började med att L ringde å väckte mig (jag påstod nämligen att jag brukar vara uppe vid åtta, vilket jag BRUKAR) vid halv tio och berättade att P ville äta lunch med oss i Kista vid elva. Så vi klev upp och gjorde oss iordning och hämtade L och Bönan och for till Kista. Där åt vi lunch på Lewinsky´s och pratade massa strunt. Sen tog P (lite oväntat men väldans kul) med sig bönan upp till sitt jobb så jag, K å L (*haha* jag å KÅL =P) en shoppingrunda. Köpte en jättefin body till A:s kusin D som ska få bebis i januari, lite tossor till K å bönan, bodys på rea och mer dreggellappar. Alltid när jag är i Kista tittar jag in på BikBok för att kolla om Malin jobbar, vilket hon gjorde idag och när vi gick därifrån hade vi bestämt att hon skulle ha vår lilla prinsessa ikväll/natt.

När LoP och bönan for iväg för att gå på föräldragrupp åkte jag å K till jakan och hämtade upp Tracy för att åka till rosers för att ta en promenad med hundarna. Sen åkte jag å K hem för att göra oss iordning för kvällens bus. Jag å A är nämligen precis hemkomna från en supermysig dubbeldejt på Helens vid mariatorget på söder. Det var riktigt trevligt och väldigt skönt att få vara barnfri. Vilket jag fortfarande är, så nu ska jag gå å njuta lite av att få ha A alldeles för mig själv.

Tack ni alla underbara människor som berikar mitt liv!

PUSS

Ps. tror att Elin lägger ut lite bilder här Ds.

I hoppgungan

Igår tog vi fram hoppgungan för frökens nya grej är att hon ska stå konstant och det blir lätt väldans tungt i armarna. Ni må tro att det var en hitt. Helt överlyckligt bubblande av skratt blev hon och mamma fångade allt på video :)


Men tyvärr på videokameran och den kan jag inte lägga på datorn, men dagens bus i hoppgungan filmade jag med mobilen:


Det var längesen jag hittade dem när de gjorde nått busigt, mjen igår fick jag minsann Decibel på bild igen:



PUSS

mammamys å grillning i bananahills

Igår var en såndär dag när vi hann med massa skoj :)

Vi började med att äta gröt, och det var så här kul:

Men den här typen av haklapp är vi alldeles för små för, för grötkladdet/dregglet bara rann ner på golvet.

Sen gick vi ner å åt lunch med Kristin och Alvin på Tastys, efter lunchen tog vi en promenad bort till barkarby handelsplats och när vi närmade oss vaknade Alvin och ville ha lite mat så då pep vi in på IKEA där man dagen till ära fick kanelbulle och kaffe för nio kronor :)

Pose ;)

K tyckte att Alvin var väldigt spänande, medan han tyckte att kameran var mest spännande :D
När vi satt där å fika dök Helen och Sebastian samt Susan och Simon ifrån vår bvcmammagrupp upp och gjorde oss sällskap :)

Efter Ikea promenerade vi till babyproffsen och babyland, där jag köpte en tiger till K. När vi skulle bege oss hem stod regnet som spön i backen, så vi tog bussen hem. Eller hem å hem till waynes där jag träffa:

Suprise, LoP och bönan :P
Där satt vi och drack alldeles för söt vaniljlatte (att jag aldrig lär mig att just den expediten inte kan blanda!) tills:

Pappan kom och gjorde oss sällskap, då begav vi oss till vårt kvarter bananaHills där det vankades grillning med gudfadern och hans vänner.

Trots regn och storm så lyckades gudfar få igång grillen



Fast jag sa inte att det var smärtfritt :P


Men gott blev det :)


Gudfar är mys


När vi ätit de vi grillat kröp vi in och gömde oss från kylan, mörkret och blåsten i gudfars lägenhet. Å där passade vi på å grilla Tracys marsmallows över värmeljus :P


Det gick riktigt bra, fast Tracy lyckades elda upp sin *hihi*


Festens mittpunkt:


PUSS

åka gåstol

Idag har K och jag varit på mamma-träff på bvc. Det är alltid lika spännande att se hur våra små änglar växer och utvecklas. Jag tror (fast mest hoppas) att jag fick med mig de andra mammorna till väsbybabysim så vi får en egen grupp, ska bara ringa dit och kolla hur många familjer hon behöver för att öppna en ny grupp :)

Nu på eftermiddagen konstaterade mostern att snart borde vi kunna placera K i en gåstol och då polackade morfarn fram den som vi hade när vi var små. Lilla fröken må vara stor å stark men SÅ stor å stark är hon inte :P Men hon fick hjälp av sin leksjuke far:
 

Först när vi satte henne i den såg det ut som om vi skulle få vänta fem månader till typ, men efter ett tag så hade hon faktiskt fötterna i =P



Kanske inte sveriges mordernaste och med stolsskyddet för att hon skulle få lite "uppbullning" men kul hade vi :P

PUSS

Lite bakis... kanske ;)

Igår var nice, riktigt trevligt faktiskt :)

Vi tog oss till rosers i god tid för att hjälpa päronen med förberedelserna, men det slutade nog mest med att vi uppehöll mormorn och morfarn sprang själv runt som ett skållat troll. Men bra blev det till slut :) Och mormorn såg till att vi fick i oss mumsig pizza innan vi lyckades dammsuga och bädda förr oss och för Sofie, Daniel och deras Kevin.

Vid fem tiden började alla gästerna rulla in och vid sjutiden var det slut på kräftor :) Vid 22 sov Prinsessan och då blev mamman lite berusad medan pappan spelade å sjöng vackert med Peter å Sofie (du kan va lugn Sofie jag behåller videon för mig själv ;) )

K sov tillsammans med gudmormor på övervvåningen och vi sov i bäddsoffan i baren, hon sov till halv sju, åt somnade om till nio, det e mammas prinsessa det :)

Jag har inga bra bilder för min kamera gillar inte när det e mörkt, men har vi tur lägger Linda upp bilder inom snar framtid ;)

Linda hade inte heller några men Sofie har lagt upp fina här

Tack för en jättemysig helg!

Nu bakis Pizza :D

PUSS

Bara ta det...

...lugnt var det ja :P

Men jag har faktiskt nästan gjort det idag jag har bara kört en maskin tvätt, en diskmaskin (vi hade ju middagsgäster igår) städat kök och vardagsrum. Sorterat lite kort. När A kom hem från jobbet gick vi ner på banken så nu har K fått sitt eget sparkonto med 70% aktier och 30% ränte. Vi satte in hennes förmögenhet från dopet och började även månadsspara åt henne. Riktigt ambitiösa föräldrar har hon *skryter*

Sedan bjöd A mig på Sushi, riktigt mys att bara få vara han å jag en liten stund (fröken slockna lämpligt i sin vagn när vi gick dit). Efter maten gick vi till Waynes för att vänta in LoP men P fick jobba över så vi drack upp vårt kaffe å gick hem å såg en film istället. Nu sitter min prins å sjunger för vår dotter som tindrar med ögonen. Han måste repa lite för han ska trubbadura näst nästa helg, klirr i kassan! (eller ja det blir en bäddsoffa, men pengarna hinner ju landa i kassan å säga kllirr en sekund innan vi hinner till ikea iaf *tihi*)


Jag vet att alla mammor tycker att just sina bebisar e sötast, men visst ser ni modelltendenserna :P

PUSS

Grötätning

Prinsessan har ju nu överstigit den magiska gränsen 4månader och det är dax för att börja lite smått med smakportioner. Vi har hittils bara prövat potatis och det är väl sådär, mest tycker hon att det är konstigt att ha något så "fast" i munnen, å dels så äter hon igenom att trycka upp maten i gommen vilket resulterar i att allt kommer ut igen :P

Så igår när vi var å handla blöjor hittade vi gröt, det måste vi pröva tänkte vi å idag har vi gjort det. Å ni må tro att det var succe! hur smaskens som helst:


Å så här glad var hon efter att vi ätit upp alltihop:



PUSS

Myspys hela veckan lång

Ännu en gång fixade bästaste lillasystern ett kanon mysigt äventyr :)

Min moster fyllde 50 i veckan och hade därför samlat oss allihop till stort kalas i Nora i fredags (i skrivande stund nästan en vecka sen) Det bjöds på lite lekar, supergod mat och trevligt sällskap.

Eftersom det känns i hela kroppen att vi varit på resande fot sen K föddes föreslog jag att vi skulle stanna kvar ytterligare en natt i Nora istället för att åka hem på lördagen. Eftersom att både LoP är ifrån Örebro-trakten frågade jag om inte de ville komma ner å mysa lite med oss och vara våra guider, vilket de ville men inte kunde då deras ovlov (volvo alltså) stod på verkstaden. Men tack vare världensbästaste lillasyster så kunde de komma ner fast i systers opel =)

På lördagen strosade vi runt i Nora å lixom gjorde ingenting, å det var precis cad jag längtat efter. Vi åt god mat på Nora värdshus och ännu godare efterrätt i form av Noraglass. På söndagen var det tänkt att vi skulle ta en runda i Örebro men det vart en tripp til Kumla istället å fika hemma hos bönans mormor. Sen middag på LoPs favorit pizzahak. På kvällen grillade vi korv i rosers innan LoP, bönan och A tog vår peugot hem, medan jag å K stannade kvar hos Mormorn.

Min kamera försvann mystiskt på fredagen å återuppstod på söndagen men hade då inge batteri. Linda hade dock en kamera å tog massa fina kort, dem finns här. Men jag hann iaf få kort på sötis prinsessorna innan den gav upp:



På måndagen var det dax för K:s fyra månaders koll. Vi skulle egentligen haft den förra veckan men då var vi ju i Kalmar :P
Prinsessan har nu växt tiol 67,3 cm och väger 6625g. Jag har varit lite nojig över hennes vikt då hon verkar vara så liten gentemot alla andra bebisar. Men jag fick bara beröm av bvc-sköterskan som sa att alla bebisar inte är tokrunda, och påminde mig även att alla är vi unika ;) Så det var jätteskönt att höra.
Efter bvc tog vi en fika med Sara å Sigge, och en jättelång men skön promenad :)

I tisdags var Mia, Peter å magen här, å vad mys det blir när deras lilla groda kommer till världen i mitten av oktober! De hämtade massa kläder å prylar som K växt ur, så nu har jag plats för å sortera bort fler :P

I onsdags var Faster Emma på besök, vi färgade hennes hår, åt soppa till lunch å mysade lite innan A kom hem från jobbet. Sen åkte vi allihopa till Kista där vi mötte upp LoP och åt middag på Lewinskys.

Idag har jag å K varit å lunchat med Johanna i märsta, sen hämta A upp oss å så åkte vi till rosers en sväng. A var söt å köpte en college tröja till mostern som vi ville leverera innan hon far på läger imorgon.

Till middag idag fick vi pannkakor :) och till bords hade vi Tommy, Sofia och magen :) ytterligare ett par som får tillökning i oktober, det kommer bli en riktig bebis-gosar-månad =)

Med tanke på allt mys vi haft denna vecka är det kanske inte så underligt att K mitt under kaffe-på-maten ikväll somnade sittandes:


Imorgon ska jag nog försöka att inte göra någonting, det vore mysigt =P

PUSS 


Bästaste tv-sällskapet





PUSS

Bildbevis

Här är det fina wärdshuset som vi åt lunch på i tisdags på väg till Lund


K i sin bilstol, världens sötaste å snällaste bebis


Utsikten från altanen där vi avnjöt vår lunch


Bilen är det bästa stället att byta blöjor på


Kunde ju som sagt inte åka hela vägen till Lund utan att träffa Kusinerna :)


Malin och Prinsessan


På onsdagen när vi kom tillbaka till Kalmar tog vi en tur på Kalmar slott, K hängde nöjt i BabyBjörnen 



Idag har vi gosat med LoP å bönan på Wayne's (kanske dax å komma med nått nytt snart? :P) Busfröknarna kommer utan tvekan att leka rätt bra i framtiden :)




Sötnosarna!

PUSS

Hemma igen <3

Eller hemma å hemma, vi är i rosers :)

Eftersom A fick låna en av familjens bilar när jag å K var på äventyr så bestämde vi oss för att träffas och sova här så att vi kunde lämna deras bil. Morgonen har varit helt galet seg, men nu är jag nästan på benen :P

Om en liten stund bär det av till jakan å en fika med LoP, bönan å Gudfadern. Sen mina vänner ska jag lägga upp bilderna :)


PUSS


Kalmar-> Lund/malmö-> Kalmar

Då har vi gjort Lund, vi stitter just nu vid frukostbordet i Gudmors studentkvart och mumsar i oss de sista smulorna och snart ska vi ta oss tillbaka till Kalmar. Igår tog vi oss lyxen att färdas 30 mil på en HEL dag. vi startade sent, åkte lite spännande skogsvägar istället för E22:an och stannade i Blekinge skärgård och åt lunch på ett mysigt värdshus. När vi kom ner till Lund kom gudmors vän Anna och umgicks lite med oss, medan Gudmor for ikring i sin lägenhet å organiserade för fullt :)

Vid 18-tiden tog vi oss till Malmö för att möta upp Malin och Gela (mina Kusiner, eller ja tremäningar eller nått, vi säger kusiner det e enklast :P) som tog med oss på filéfrossa. Det var riktigt gott och jag åt jordgubbar till efterrätt =)

Idag har gudmor å K duschat, vilket K tyckte var både spännande och lite läskigt. K har även fått in sina rullanden så nu går det inte att lämna henne någonstans *suck* Menmen, antar att jag ska vara stolt eftersom det inte efterfrågas på bvc förns vid typ 6mån.
 
Min dator vill inte alls synka med Gudmors router så jag får lägga upp bilder på äventyret när jag kommer hem, vilket vi gör i natt nångång. Först ska vi tillbaka till Kalmar, äta mat med Gudmors päron och så styr vi kosan hem ikväll när K knoppar in vid åtta :)

PUSS

Gudmor busar:D


Kalmartur å kalvgos

Idag har vi varit i kalmar å gudmor var förste barnvagnsputtare :)




En latte måste vi förstås förtära annars är det inte på riktigt!
Sen åkte vi ut till Öland, K sov i sin vagn och vi...


...vi badade fossingarna :P

Gudmor å hennes mor framför huset

Rätt som det var började knytet på golvet att låta hemskt mycket, å när jag tittar ner ser jag detta:

Kanske inte så konstigt att fröklen blev lite irriterad efter att ha lyckats vända sig men fått benen på varsin sida bordsbenet, så Gudmor fick komma till räddning:




Å då blev vi lite gladare =)


Innan vi lämnade Öland for vi till Stenssons för att säga hejdå till gudmormor som roar sig med att mjölka kor på eftermiddagarna, å då fick klappa kalvarna...


...eller snarare bli uppätna av dem :P

Nu är vi tillbaka i JåMs lägenhet för kvällen, å det tycker K är mys:

Särskillt eftersom gudmor underhåller henne flitigt :)

Imorn bär det av till Lund, förmodligen blir vi kvar där till onsdag, men vi har inte bestämt oss än!

PUSS

Första resedagen

Då var vi framme i Kalmar och här fanns det internet!!

Det är VÄLDIGT jobbigt att åka bil med mitt barn *inte*
Hon spenderade större delen av resan med att:

Just det, sova :P Jag gillar hur hon har petat in både tummen och haklappen i munnen.

Framme hos JåM fick Gudmor i uppgift att montera den nya resesängen;


Å efter lite fix å funderande lyckades hon gallant å vi kunde bädda till Prinsessan, som var mycket nöjd med sin nya säng :)



Nu ska vi snart krypa till kojs så vi orkar upp för att göra Kalmar imorn.

PUSS

Öland/kalmar

Dåså, då är vi snart på väg till det efterlängtade ölandsbesöket å Gudmor. Det blev inte riktigt som planerat, men tack vare bästaste syster å underbara Johanna å Mattias så blir det av =)

Jag ska bo hos JåM men jag vet inte om det finns nå internet nu när de inte bor där, men annars lovar jag att det kommer massa bilder å dyl på onsdagkväll när vi kommer hem igen :)

Igår kom A hem ifrån sin cykeltur på Åland, å världens bästa Pappa hade på sin bustur med sin bästis spenderat 5 ölpengar på en bumbo-stol till sin lilla älskling <3<3<3
K har världens bästa pappa :)

Nä nu åker vi!

PUSS

Shopping

Idag tog Mormorn mig på shoppingtur, planen var att vi skulle köpa telefon (hemtelefon med örsnäcka) och en babywatch. Men vi kom hem med:

* En mintgrön bebisfilt
* Stolsdyna till Kendras köksstol
* Resesäng

Mormorn köpte
* Nalle Puh-sängkläder
* En stolsdyna till köksstolen hos henne
* En backspegel så vi ser fröken där hon sitter ibak
* En kudde till sängen Kendra har hos Mormor
* Och en "baby-on-board"- skylt till bilen

Nu ska vi äta lövbiff å pommes å mysa lite innan Morfarn åker in till stadsgårn för att hämta Pappan å Gudfadern som har varit på fyllebus på åland :)

PUSS

RSS 2.0