Midsommar

Det vart om möjligt ÄNNU bättre midsommar än jag förväntat mig :D

Vi var hemma hos Farmorn och Farfarn ute på farmen, årets maskeradtema var film, så vi valde att vara familjen PeterPan. A var förstås pojken som inte ville växa upp personierad, K var tingeling (fast utan vingar för de vägrade hon ha :S) och jag fick vara duktiga Wendy. Det var riktigt kul och som alltid med As familj har alla lagt ner en massa tid och engagemang på sina outfits vilket gör allt ännu roligare.
I år van dock inte mitt team i sexkampen men den var nästan roligare i år ändå, trots att jag är en sån tävlings människa ;)

Något som definitivt gjorde helgen lite bätre är att Mormorn och Morfarn bestämde sig för att komma med, det var verkligen kul! Och två dagar innan ringde även Sofie och sa att hon med familj bestämt sig för att dyka upp. Så vi fick huset fullt i älskade 08:or ;)
Jag har tyvärr inga bilder! Hade så fullt upp med lekarna och att hålla koll på en liten K som största delen av dagen var livrädd för alla utklädda människor. Men jag har desto fler från min, Ks och mormorns resa så jag bjuder på dem ;)

Men först den berömda skohyllan *ler*



Mamma! titta Alvin går!!


Momma var ju här på besök, det var kuuul =D



Och mysigt <3


"badar" hos mormor och morfar i deras kombo sandlåda pool

Sen packade vi väskan och for till Rörön (jämtland)

Ena handen på bullen och den andra på drycken i äkta Ljusterängs stajl ;)


KusinE hade köpt en jättefin barnstol som K lekte med

mmm...glass....mmm, tur att mamma tog en tupplur så mormor kom med glass ;)

Hela struten på engång :D


Utsikten från fiket vid storsjön, vi såg faktiskt storsjöodjurets svans från utsiktstornet ;)


Skönt att inte behöva springa varenda gång, mormor är mycket bra att ha <3

Softa lite i gräset


Nä, nu längtar jag efter Pappa, kom nu så åker vi!

Väl hemma fick K sin nya pool uppblåst, vilken hon badade i hela dagen. På eftermiddagen klädde vi på oss för att gå och handla, men medan jag  vände ryggen om för att plocka upp nått gissa vem som fick upp dörren och tog sig ett dop till. Är det bara jag eller står det *mohahahahaha* i pannan på fröken ;)

Yoghurt är sååå gott, bättre godis XD

Det var allt för nu, idag har Gudmormor varit här, men det tar vi senare.

PUSS

 


Rörön

Jag, K och Mormorn är i Rörön och hälsar på Ks mormors farmor och farfar låter inte det som en merit så säg. Jag menar det är ju stort att få uppleva barnbarns barn, tänk dig att då få uppleva barnbarns barnbarn ;)
Turen upp i måndags gick jättebra, vi stannade först i Uppsala och gick på Ikea och köpte bland annat en stol till K eftersom jag glömde den som man hänger på bordsskivan. Nästa stopp blev i Tönnebro för lite lunch.
Sen hann vi ända till Järvsö innan det knorra i baksätet och vi stannade för blöjbyte och glass :)det är kul å resa med barn för då blir det mycke fika!

Igår tog vi en tur till dollarstore och fyndade lite. Blev massor med prylar, bl.a. Nya gardiner :) K tyckte att det var roligast att springa omkring och skjuta på vagnen. Efter middagen tog vi en tur till Hoverberget och tittade på utsikten. Var jättefint att stå så högt upp och titta ner över Storsjön och se alla byarna runtikring, tyvärr fick vi inte se annat än svansen på storsjöodjuret men det är iaf mer än de flesta ;)
Efter de äventyret visade E oss kyrkogården där min momma och moffa ligger och vilar, det var en jättefin plats under en stor björk. Vi tittade på en massa andra stenar och minneslunden med innan vi for hem till E och jag fick lägga mig i en massagestol. Det är ju inte på långa vägar som varma händer och olja, men väldigt skönt ändå :) Någon med 50 000 över så jag kan ställa en i sovrummet?

Idag har vi varit hurtiga och promenerat rörön runt, jag har ju helt galet dålig kondis men ska den bli bättre så måste jag ju börja nånstans. Till middag idag ska vi bjuda Farmor och Farfar på restaurang så vi slipper laga å diska :P. Nu blir det elva kaffe ;)
PUSS

Helgen som gick

Försvann i en rasande fart! Momma hann knappt åka runt hörnet förns nästa gäster kom på besök, finaste Tracy och Claes :)
Och de stackarna hann knappt kliva innanför dörren innan vi lämnade dem och åkte till Hedemora. I Hedemora handlade vi kattlucka och tyg till As midsommar outfit, sedan åkte vi hem igen och förberedde kvällens grillning.

Efter maten kom FasterS och Stefan och vi spelade ett parti Texas, jag åkte förstås ut först av alla men det var rätt kul att titta på de andra oxå =P

Lördagen startade relativt tidigt med god frukost, sen satte A igång med kattluckan medan jag,Tracy och Claes gjorde skyltar till midsommar (kan inte avslöja vad de föreställer men det kommer bli så fint så fint :D). När A var klar med luckan sydde han sin outfit och det sista på min. Claes lagade supergod lunch :)
Lagom till bröllopets start kom FasterS och Stefan och lilla A, då bjöds det på tårta, fika och kaffe. Det var riktigt kul att sitta lite uppklädda och spända i tvsoffan och bara njuta av stämningen på tvn =D
På kvällen blev det Avatar och gottis. Trodde jag skulle få revansch men när filmen var slut var klockan midnatt så då blev det sängen.

Söndag fm gick åt till packning, städning och bilåkande till 08:a. Tack igen sötaste T och C för all hjälp under helgen! Puss på er <3

på söndag kväll blev det mysmiddag och rummikub spel med familjen, vi var fyra som spelade, de andra tre lyckades vinna en omgång var men inte jag. Det gör inte så mycket, jag har ju tur i kärlek ;)

PUSS

Som en ketchupflaska

Ja, så är min bloggning nu =P ingenting, ingenting och så massor ;)
Men jag har verkligen inte hunnit de här dagarna, Momma om upp igår fm och då for vi iväg till granbyn Torsång och köpte en rackarns massa blommor och jord och sånna trädgårdsprylar ni vet : P Sen bara försvann onsdagen i en rasande fart så vi hann bara med inomhusblommorna på onsdagkvällen men de blev så fina så nu får jag skärpa mig så att de förblir fina (jag lovar dock inget!)

Idag har vi grävt och planterat och donat fint i hela trädgården, det är trevligt med nån som brinner så för tråkigt trädgårdsarbete för de smittar av sig så man blir glad och tycker det är kul. Så även fast vi har hållt på hela dagen och jag var helt slut när vi var klara så upplevde jag det aldrig som jobbigt under tiden =)
Nu på kvällen har vi varit ut på farmen och fixat med den sista planeringen inför midsommar, nu är det bara sju dagar kvar!!! Läääängtar =D

Nej, nu måste jag sova! Och om ca tio timmar är A hemma igen *lycka* och de timmarna går fortare i drömmarna värld ;) PUSS

Till er tjejer

Jag fick ett så fantastiskt mejl, läs å njut!

SISTERS

En ung nybliven brud hälsade på sin mamma och de satt tillsammans på en soffa och drack is-te.
Som de satt där och samtalade runt vardagen, äktenskapet och vuxenlivets ansvar och plikter, klirrade modern tankfullt med isbitarna mot glaset vände en klar, vaken blick mot sin dotter och sa;

”Glöm aldrig dina systrar”,
rådde hon, medan hon rörde runt bland tebladen på botten av glaset.
”De kommer att betyda mer för dig ju äldre du blir. Det spelar ingen roll hur mycket du än älskar din man eller de barn du eventuellt får, du kommer alltid att behöva systrar.. Kom ihåg att hålla kontakten med dem, umgås med dem och gör roliga saker tillsammans med dem…
Kom också ihåg att ”systrar” innefattar ALLA kvinnor…dina väninnor, din mor, dina döttrar och alla andra kvinnor som du har i ditt liv. Du kommer att behöva andra kvinnor. Det behöver kvinnor alltid.”


”Vilket lustigt råd!”, tänkte dottern häpet. Hon hade ju precis gift sig!? Hon hade ju precis anslutit sig till ”tvåsamheten”, blivit en stadgad gift kvinna. En vuxen!
Nog borde väl hennes nyblivna man och den familj som de stod i begrepp att bilda, vara alltnog för henne hädanefter? Hennes mening i livet…

Men hon lyssnade till sin mammas råd och höll kontakten med sina systrar och för varje år knöt hon fler och fler nya vänskapsband med nya kvinnor. Efterhand som åren flöt förbi kom gradvis till insikt över vad hennes mamma hade menat med sitt råd. Emedan tidens tand och naturens mysterier gör sitt med en kvinna, är det hennes systrar som står stadigt kvar och hjälper henne minnas vem hon är.
Så efter mer än 50 års leverne i denna värld hade denna kvinna lärt sig följande och detta säger allt;

Tiden passerar
Livet sker
Distans separerar
Barn växer upp
Jobb kommer och går
Så gör även kärlek
Män gör inte vad de borde göra
Hjärtan brister
Föräldrar dör
Kollegor glömmer tjänster man gjort
Karriärer avslutas


MEN…

Systrar finns där, oavsett hur lång tid eller hur många mil det finns mellan er
En väninna är aldrig längre borta än att hon finns där om du behöver henne

När du vandrar på din ensamma väg och kämpar med livets mödor, kommer kvinnorna i ditt liv att gå där bredvid dig, peppa dig och be för dig, göra dina bördor lättare och vänta på dig vid vägens slut
Om det blir nödvändigt kommer de att hjälpa dig dra ditt tunga lass och även bära dig sista biten om det behövs
Väninnor, döttrar, dotterdöttrar, sondöttrar, svärdöttrar, systrar, svägerskor, mödrar, mor och farmödrar, mostrar, fastrar, syster och brorsdöttrar, kusiner och alla annan släkt och familj;

Världen skulle inte bli densamma utan kvinnor, starka, modiga kvinnor. När vi inledde detta äventyr kallat ”systerskap”, hade vi ingen aning om de vilken ofantlig glädje men även sorg
som låg framför oss. Ej heller visste vi hur mycket vi skulle behöva varandra…
Varje ny dag behöver vi fortfarande varandra. Tillsammans är vi starka.

Huset

Nu när vi börjar komma iordning tänkte jag att ni kanske ville ha en guidadtour ;)

Välkommen hem till oss, dörren till vänster är toaletten på nedervåningen ;)

Vår fina trappa upp till övervåningen, men vi börjar med nedervåningen, så följ mig rakt fram tack ;)

Vårt kök blir nästa stopp =)





Inte mycket arbetsytor, men det funkar ;)

Skötrum med badkar i anslutning till köket


Matsalen



Den ny omklädda familjesoffan *stolt*

Från matsalen vandrar vi ut i vardagsrummet, innan vi fick in möblerna trodde jag att det skulle kännas jättetrångt men nu när det är på plats så fungerar det faktiskt kalas :)


Öppen spis <3

Från vardagsrummet vandrar vi ut till vår 25kvm inbygda altan


Med jättefina möbler som vi fått av min Faster och Farbror
Ja, bortsett från tomten (som jag glömde fota!) är det bara ett rum kvar och det ligger bredvid trappan så det tar vi på vägen till övervåningen.

As lilla hangout och gästrum

På övervåningen börjar vi med min nya förälskelse, vårt superfina badrum

Med "vattenfallsdusch" som är UNDERBAR!!!


Bästa dusch jag använt <3

En del av vårt sovrum (jag vet att fotografi inte är min starka sida)


Ks rum, lekhörna


"bokhylla"

Sovdelen

Jag hade precis städat upp här och lagt allt i lådan under sängen bakom fröken, men hon tyckte tydligen anorlunda ;)

Tack vare Matte och Gudmormor sover K som den prinsessa hon är ;)


Det var det gott folk, kanske inget gigantiskt slott men ett helt underbart hem och vi trivs så bra! Jag hoppas förstås att jag nån dag får visa er "på riktigt" för bilderna gör det inte riktigt rättvist.

PUSS


Gräsänka

Nu har han åkt igen :(
Det kommer att ske varje söndag till tidigaste augusti så det är bara att vänja sig, men träligt är det.

K sov som sagt hos Farmorn och Farfarn lördag till söndag, det gick väldigt bra och det var så skönt att få sova ut lite. När jag vaknade av egen maskin vid halv tio passade jag på att smyga ut och börja med dagens (läs gårdagens) projekt, gräsklippning :) Jag hann med delar av framsidan och rycka lite mer nässlor innan mitt lilla hjärta kom hem igen. Precis när den fina stora svarta suven kom in på vår uppfart kom A ut han med. Pga att våran tomt är som den är så gick det bara att klippa halva tomten, så den ser lite rolig ut men om det är lika fint väder imorn så kan jag klippa resten vid den här tiden imorn.
Efter att A åkt städade jag och K här hemma, sen tog vi en promenad bort till FasterS och fick jättegod fika. Sen gick vi hem och K somnade och jag craschase i soffan framför bra serier och en riktig tjejfilm.

I morse vaknade jag med ett riktigt tungt huvud, inte migrän tungt utan bara tungt. K fick sin välling i min säng, sen gosade vi där en stund. Sedan röjde fröken gärnet på hela övervåningen medan jag låg kvar i sängen till tio. Sen gick vi ner och åt turkisk yoghurt, Es supergoda musli och lite honung. Efter ytterligare en timme var det dags för skruttan att sova igen hon som varit igång sen sju. Då dök FasterS och lilla A upp och vi fikade de sista av min rabarberpaj och eldade lite i brasan. Eller S eldade, när jag försökte slocknade det bara =P

Trots piller och vila ville inte värken försvinna, så vi åt lite lunch och tog oss en sovtur till. Vi vaknade dock inte förns efter 17 =P
Till middag fick vi nöt, kokt potatis och beasås. Sen målade vi lite, och efter det var det sovtajm för lilla K. Så nu ligger jag här i soffan och tittar på greys och myser lite av att vara själv ;)

PUSS

Fotbolls VM

Nu är det igång, i ca 30 dagar fram över kommer jag få höra om namn och länder och straffar och mål. Visst fotboll är kul, men bara om Sverige är med =P
Vad har hänt mer då sen sist? Jo! Igår gjorde jag som sagt egen pizza, och det blidde så mycket så jag bjöd in fasterS oxå. Det blev en god pizza, tack så mycket E för receptet! Efter maten tog vi en mysig promenad hela lilla familjen för att K skulle få röra på sig. Under promenadens gång kom A på att han inte hunnit fira sin mamma på morsdag eftersom vi var i Sthlm då, så vi köpte en present och tårta och bjöd in oss på kaffe. Men först gick vi hem och åt middag och bytte om ;)
När vi kom ut på farmen var FasterS oxå där för hennes S hade grabbkväll. Det blev en mkt trevlig kväll med planering inför midsommar.
Till elva kaffet imorse fick vi finbesök från österfärnebo, jag gjorde rabarberpaj på rabarber från vår trädgård :) sen hade jag även köpt jordgubbar *mums*

Ikväll/natt är K på besök hos farmorn och farfarn så jag å A har det riktigt mysigt. Vi har städat altanen, garaget och hallen. I hallen gjorde vi i ordning en hylla enbart till Ks skor, å det blev så fint =D

Å nu sitter vi här i soffan och tittar på eng-usa och jag kan inte låta bli att le åt usas val av sponsor. Nike- dont think, just do it!

PUSS

Helg

Efter vår mysiga morgon igår tog vi cykeln till affärn, på vägen dit mötte vi As mormor som bjöd in oss på fika. Så när vi var och handlade så köpte vi jordgubbar och grädde som vi tog med och bjöd på =D

Sen cyklade vi hem och åt middag, det blev grönsakspytt med korv och nudlar *mums*
Till kvällen kom Farmorn hit och satte igång projekt rensa bort nässlor/ogräs. Det var faktiskt lite kul att dra allt vad man kunde, bra träning för mina obefintliga triceps ;)
Efter vårt hårda slit var vi välförtjänta av en koppkaffe och de nybakade kladdkakemuffinserna som jag gjort, de ni ;)

I morse passade jag på att plocka undan de sista, slänga sängkläderna i tvätten, ta en dusch och äta frukost medan vi väntade på att As tåg skulle komma! Nu ligger han och K och sover och jag har en pizza deg på jäsning :)

Så när de vaknar kan vi sparka igång helgen rejält! Hoppas att er helg blir lika fylld av kärlek som min ;)

PUSS!

Myyyys


Hej igen!

Vi riktigt bra här uppe i dalaland =D
K blir bara duktigare och duktigare på att ta sig runt. Hon har tillexempel lärt sig hur hon ska klättra upp och ner för trappan ut till trädgården. Här i veckan kom första "tacket" och nu säger hon det varje gång någon ger henne något *stolt*

jag,K och min farmor åkte som sagt ner till rosers för att vinka av mosterN som nu är ute på vift i Asien, lite sorgligt att hon är så långt bort men jag ser fram emot massor med berättelser och kort när hon kommer hem igen =D
När vi lättade ifrån 08-området lyckades vi lura med oss mormorns kusin E, så vi har haft riktigt mysiga dagar med massor av mat lektionern och timmar vid spisen.Men vi hann även med massa promenader och tre loppmarknader, där jag köpte riktigt fina korgar som jag har div planer för. Igår körde jag å K E till Borlänge där hon åkte tåg vidare till son far, så igår var det så tyst och tråkigt hemma så jag å K hann med en massa bara för att få tiden att gå =P

I morse var det mysigt att vara mamma, jag hade så ont i magen och var så illamående (nej jag är inte gravid!) så jag orkade verkligen inte gå upp. Men K var förstås hungrig efter en nattssömn så vi gick ner och gjorde välling och bytte blöja, sen bar jag upp henne igen la henne i min säng och slog på Barnkanalen (ca 06.15) Där låg hon och åt sin välling, sen kröp hon ner och gick in i sitt rum och lekte lite, sen kom hon in i vårt rum och lekte lite. Sen klättra hon upp i vår säng och la sig bredvid mig och skrattade åt det på tvn (ca 08.45), sen så vet jag inte mer förns jag vaknade av mig själv vid 11! Och då låg hon så sött och sov bredvid mig =D

Efter frukost/lunch klockan var ju ändå halv tolv, gick vi ut på baksidan och lekte i solen en stund. Jag trodde verkligen inte att jag saknade gräsmatta utanför vardagsrumsdörren men det har jag visst :) vilken befrielse det är att sitta på trappan på morgonen i solen och dricka en koppkaffe och titta på sitt barn som leker <3

PUSS

Going away party

Hej!! Dålig uppdatering, men ni borde ju vara vana vid det här laget. Nu har jag iaf bytt adress på riktigt och det känns så bra. I måndags var jag å farmorn och farfarn upp till Malung för att titta på en ny 307:a men den var inte alls bra, så vi kom hem med en 407 sw istället. Den är mörk champange färgad, disel, 6 vxl, soltak, dragkrok och massa mer. Den är jättefin och vi är mer än nöjda. I tisdags fick jag å Kendra följa med fasterS och Alvin till BVC. Där skrev vi in Kendra hos samma barnsjuksterska som hadde A när han var liten =P I onsdags kom min farmor på besök. Och vi har haft det så mysigt, med massor med vin och god mat. Vi har klippt gräset och kört många tvättmaskiner, så nu är det så fint, så fint. Idag har vi sakta men säkert tagit oss ner. Så nu är vi hos mormorn, morfarn och mostern och imorn blir det party <3 PUSS

RSS 2.0