jag vill, jag vill, jag vill!

Jag vill visa! Men det går ju inte =P

Har idag varit ner på öppna förskolan och komponerat färdig "den äldregenerationens" julklappar och det blev SÅ bra!! så ni må tro att det är svårt att inte stolt få visa upp dem *muttrar* Men då blir det ju ingen överraskning, å överraskningarna är ju det bästa med julen så jag får hålla mig några veckor till.

A är hemma idag så han har varit iväg och köpt sig en ny dator, hans har varit trasig läääänge och jag har väl tjatat på honom sen i somras att det är dax att byta, men icke. Och nu gick den totalt sönder igår så allt försvann, bilder å dyl =( Men men, alla bebisbilder ligger på min dator å tur e väl det ;)

Igår strök jag alla våra julgardiner och hängde dem, å det blev SÅ nice =) Vi plockade även upp alla ljusstakar,  stjärnor och så. Så nu är faktiskt julstämmningen här, även fast snön lyser med sin frånvaro.

Jag å K skulle ha fått myst med Sofie och Kevin idag, men förmodligen blir det inte så :( Fast jag skickade precis iväg ett litet lock sms om att de ju faktiskt kunde sova här så vi hoppas *ler*

Får se om jag kan lura med mig A en sväng till Ikea, annars kanske jag borde passa på att åka helt solokvist...hmmm.. tåls att tänka på. Nu är det iaf dax för lite lunch =)

PUSS


Barnledigt "på riktigt" :P

Tjoho! det är TYST i lägenheten! *lycka*

Igår kom kusin Malin och kompis hit för att umgås och gå på globen horse show. Jag å K åkte in och hämtade dem med tåg eftersom de kom mitt i rusningstrafiken :)

Sedan tog vi tåket tillbaka till jakan, var in på coop och handlade lite och bolaget fick sig även det ett besök. Sedan kom A och hämtade oss så att flickorna skulle slippa kånka på sitt bagage. Väl hemma lagade A en super god middag åt oss (tack älskling!). Sedan gick han ner till gudfadern och spelade tv-spel. K uppförde sig exemplariskt (så dags nu?!) och somnade vid halv åtta. Så flickorna och jag korkade upp en flaska vin och bubblade ända fram till midnatt när vi lade örat på kudden.

I morse följde Malin med oss till väsby för att filma oss när vi var på babysim. K är så himla duktig, vet precis när hon ska hålla andan och älskar att plaska runt. Vi tog fler undervattensbilder idag som blev riktigt bra, vi får dem nästa vecka å då lovar jag att ni ska få se dem ;) Vi prövade att bada med flytväst idag och det tyckte K var riktigt kul för då kunde hon ligga på rygg och plaska runt helt själv. *stolt*

Sen körde A hem mig å Malin och tog sedan med sig K och fortsatte upp till dalaland för att mysa med Farmorn och farfarn till imorn, och ni må tro att det är TYST i lägenheten.

Nu ska vi bege oss till storstaden för att julshoppa, äta gott och sedan HÄSTSHOW!! ska bli så himla ballt!

PUSSS 

Åtta månader



Är vi idag!

Här i sin nya fina jacka som hon fick av sin mormor och varma gosiga sockar som farmor stickat.
Vi började morgonen med att besöka bvc för just åtta månaderskontroll;

Fröken har växt så det knakat och resultatet är 8860g och 75,5 cm. Bvc-tanten kollade även om hon "pratar" (vilket hon idag visade att hon mer än gärna gör *mammas filcka*), att hon inte skelar och vi berättade även att hon nu ålar sig fram och att hon kan sätta sig upp, vilket Bvc-tanten tyckte var mycket bra.

Nu ska vi åka till Sara och Sixten och fika lite =)

PUSS

Nya stolen

Det blidde en ny bilbarnstol idag =)

Den här blidde det;

och här kan ni läsa om den =) DuoFlex

Såg nämligen i en katalog hos Farmorn att de på Barnenshus hade rea på just dessa, och även om vi inte behöver köpa nästa storlek riktigt än, så hade vi inte råd att missa det här erbjudandet =)
Hade nästan gett upp hoppet om denna fina stol då tre av mina vänner sagt att denna är rätt stor så att det blir trångt i bilen och de har då istället valt att köpa Britax. Men den passa som handen i handsken i vår bil, var superbillig (kostar en hel tusenlapp till egentligen) och K satt hur bra som helst i den. Riktigt nice <3

PUSS

Supriseparty

Farmorn fyllde år i lördags så jag, K och FasterE bestämde oss för att åka upp och överraska henne. Vi startade härifrån igår vid halv två och var framme vid halv fyra. Då stod farmen helt öde, så vi gömde bilen bakom huset, gick in och dukade fram och satte på kaffe. Vid tio över fyra släckte vi ner alla lamporna och fem minuter senare rullade deras opel in på gården. Man kan gott och väl säga att Farmorn (och farfarn med för den delen) blev överraskad =)

Vi åt hedemora inhandlad smörgåstårta och drack kaffe, sedan kom det lite fler folk som ville fira Farmorn en dag senare. Bland annat FasterS med magen =) Den e så stor å fin!

När de andra gästerna åkt hem och K gått å lagt sig, öppnade vi en flaska vin som Farmorn, jag å FasterE delade på. Vi hann med både ett och två glas och en massa prat innan örat landade på kudden vid halv ett.

Idag har vi inte gjort så mycket, utan mest myst. Gulligaste Farfarn kom och hämtade K när hon vägra somna om vid åtta på morgonen, så jag fick sova en stund till. Sedan har K spenderat dagen på golvet och lekt gärnet med sin farmor, farfar och faster, detta resulterade i att hon idag för första gången *trumvirvel* satte sig upp alldeles själv =)
Hon börjar även så smått klura ut hur hon ska ta sig fram, fick det till och med på film. Men alla bilder och videoklippet ligger på mobilen och den har batteritorsk =P

Nu ska vi gå och sova för imorgon ska jag jobba.

PUSS

Höjden av lyx!

Det är att få rymma iväg till Ikea en vardags kväll, dagen innan barnbidraget har ramlat in, i sällskap med enbart en vän. Ingen barnvagn som ska baxas i och ur bilen, ingen dotter som antingen bajsar eller får för sig att allt e trist och inga massa andra svenssons ivägen. Så himla mys. Det är vad jag  L har hittat på ikväll =)

Jag har nämligen hittat på en finurlig julklapp till den äldregenerationen, så det behövde inhandlas en del för att det ska gå att tillverka =)

Så kom jag att tänka på vilken lyx det är för lilla K som har dessa tre pantertanter i livet, så detta blogginlägg blir en liten hyllning till dem som tack för att de alltid finns och ställer upp <3

 





PUSS

Golfen, bye bye!

Idag har vi äntligen blivit av med golfen! Så himla skönt =)

Känns skönt att den dessutom gick igenom besiktningen utan anmärkning för då kan vi sälja den med gott samvete och veta att om det blir nått fel framöver så är det i alla fall inget vi "döljt" =)

Även idag brinner värmeljusen i vår lägenhet och det är så mysigt! Jag är inte alls eniga med er därute som tycker att hösten är den dystraste av våra årstider, jag älskar den. Finns inget mysigare än att dra på sig raggsockorna, tända en massa ljus och krypa upp i soffan med en kopp te =)

 

Skrutt har hållit oss vaken varje natt sen i lördags, men natten till idag var hon tyst så nu hoppas vi på att det är över... TA i trä!

Sen måste jag bara få beklaga mig lite över vissa butiker, dock blir det lite kryptiskt för hon som ska få presenten läser garanterat bloggen ;) Jag å A var runt i barkarby och letade efter en present som vi sen länge bestämt och blev rätt glada när vi hittade en på elgiganten för xxxkronor. Men när vi väl skulle köpa den så fanns den förståss inte. Däremot letade försäljaren upp att den fanns på elgiganten i stockholm, så eftersom jag å K ändå skulle åka in för å träffa andra mammor och bebisar så gick vi förbi där. Å döm om min förvåning när presenten på det stället kostade DUBBELT så mycket!!! inte undra på att de inte var slut där. Men eftersom elgiganten har lägsta prisgaranti så löste det sig ändå =)

Nu är de dax för lite te och arga snickarn!




PUSS


Måndag

Imorse vaknade K faktiskt 8!!! det e väldans tidigt för att vara hon =)
Så idag hann vi ner på öppna förskolan vilket vi annars aldrig hinner med då K sover till halv elva och vid elva har alla mammorna gått ifrån öpnnis ;)

Efter sångstunden och fikat gick vi och Helene, Sebastian, Sara och Sixten till Ikea. Där käka vi lite lunch och prata strunt i nån timme. Sedan inhandlade jag en massa ljus =)

Nu på kvällen har jag lagat lassange, K har ätit gröt, badat och drukit välling. Nu sover prinsessan och jag å katterna väntar på att Pappan ska komma hem. I både köket och vardagsrummet brinner värmeljusen som doftar kanel/äpple <3

PUSS


Bildbevis

Det är pinsamt att jag inte får till det bättre än en gång i veckan, men ibland blir det visst så iaf.
I veckan som har passerat har det iofs inte funnits mycket till utrymme. Jag har jobbat 05-12 i stortsett varje dag och sedan har vi försökt att umgås så mycket som möjligt med familjen Jansson som nu har flyttat ifrån oss =(

Nu i helgen har vi försökt att göra så lite som möjligt, och det resulterade i en annsiktslyftning av lägenheten. Bildbevis på att jag har världens finaste familj <3

Bildbevis nr1, Pappan hänger tvätt;


Prinsessan hjälper till =)



Tittuuuuttt!


Bildbevis nr2, fröken på alla fyra



PUSS

Julklappstips

Det finns egentligen bara två saker som K behöver, det här är den ena:



Och det här den andra:

(fast jag vill inte ha denna påse, utan en med långt fårskinn ;) )

Och Ja de är svindyra båda två, MEN båda är nått som kommer kunna användas inte bara dagligen utan också LÄÄÄÄNGE. Självklart blir fröken och vi glada för vadsomhelst (det är trots allt tanken som räknas) men ni har efterfrågat vad hon BEHÖVER och dessa är det enda som vi vet att hon behöver allt annat är bara bonus =)

PUSS


Jobb, jobb å lite mer jobb

Idag har vi haft lekdejt med Sara och Sixten samt Helen och Sebastian =)

Det var jättekul och pojkarna växer så det knakar.

Sen var planen att ta sig in till Kristin och Emilia, men eftersom jag måste gå upp så himla tidigt och inte har nån bil blev det inte så. Men med tanke på vad klockan är nu så kunde jag ju ha åkt iaf :/

Fattar inte varför jag inte kan somna när jag måste. Ska ju jobba imorn igen =)

Lite jobbigt är det att jobba, men mest kul.

Nä, nu måste jag sova. Men jag skulle ju berätta för er om Kendras framsteg för jag vet att det egentligen är därför ni läser ;)

Hon kan numer stå upp på alla fyra *ler* Fast inte särskillt stadigt eller länge, men hon kommer upp =P

PUSS

En tand!

Det var en tand!

Hoppas jag iaf, det märker vi framöver men nu är iaf den första tanden uppe!

Jag ska somna om nu.

PUSS

Annledning?

Varför är det så att man som mamma alltid letar efter en annledning?
Som i natt tillexempel har K inte sovit många timmar, ibland ville hon bara ha nappen men två ggr var hon så ledsen att vi fick vyssa henne och till sist ge henne en flaska mjölk för att hon skulle lugna ner sig å somna om. Och då börjar mamma hjulen att snurra, kan det vara tänder? har hon ont nånstans? drömmer hon?
Ja, en massa tankar och funderingar kommer på en gång. Varför är det så? Kan det inte bara vara så att hon sov dåligt? det gör ju vi som vuxna ibland, så varför inte bebisar?

Imorn blir det nog inte mycket till uppdatering, för först ska jag jobba, sen förhoppningsvis lunch med Sofia (fast jag tycker att du ska ställa in och trycka ut lilla Jolin istället ;D ) och på kvällen ska K och jag åka in till Kristin för att delta på hennes tjejkväll och få se filmen från deras bröllop :) så då blir det nog bara kudden när vi kommer hem =)

Nu ska jag skörda lite, sen sova!

PUSS

Idag firar vi världens bästa!



Du är världens bästa och vi älskar dig till max <3<3<3

PUSS

Ps. tack mickis för att du gjorde kortet, det är verkligen superfint!

Rummet är färdigt!

Det är klart så när på mattan och sen har jag bara ställt "lätta" saker på hylorna ifal katterna får för sig att klättra upp och ha ner dem =)





Är det inte fint så säg =) Och skönt ser hon ju ut att sova oxå =P

PUSS

Städning

Ibland dippar jag lite, alltså inte så att jag gör en dippsås och käkar den med chips. Utan att hela min livskraft bara går ner på noll och ingenting är roligt, då brukar jag städa. Konstigt kanske ni tycker, ja det är rätt konstigt men nog så effektivit =)

För det första så får jag så mycket annat att tänka på när jag städar, tillexempel "var ska jag lägga den här?" osv. För det andra så går tiden aväldans fort, just eftersom jag är sysselsatt.
För det tredje känns det mycket bättre när man är klar och hemmet inte bara är rent utan även organiserat.

Så det har jag gjort idag.

Lite sällskap och hjälp har jag även haft av Momma och Kusin E. Momma lekte med K så fick jag å E städa min garderob, och då menar jag inte dammsuga den utan plocka om vartenda plagg och slänga de jag inte längre kan ha/använder i en säck. En hel del kläder blev det. Och nu när A kom hem gjorde vi samma rajd i hans garderob. Så nu har vi plockat ihop två stora säckar som blir hämtade på måndag, som ska ges till familjer i balkan.

Sen har vi "på riktigt" gjort färdigt Ks rum, så nu är all målarfärg på plats, så efter helgen kan hon flytta in =)

Jag har även hunnit med att köra två maskiner med tvätt och en med disk, slagit ihop resesängen som K sovit i en vecka och burit in hennes spjälsäng som av okändannledning bara stått i gästrummet.

Så nu ska jag sätta mig ner och äta lite middag, sen blir det nog bara mys med älsklingen ikväll, iofs är det hockey så det kanske blir jagå datorn istället... det får vi se ;)

PUSS

Gröt

Idag gick vi upp en "storlek" i gröt =)
Från fyra månaders neutral gröt äter fröken nu mer (och med stor aptit) sex månaders äpplegröt:

 

Måste även få visa upp de fina julkorten som jag har köpt av Linda;



Så himla kul att ha personliga kort, för eftersom hon gjort dem själv är alla unika =)
Gå in här och beställ dina egna, skriv i hennes kommentar hur många du vill köpa och lämna din mailadress, så hon får mycket att göra ;)

PUSS


Lite bättre iaf

ja, asså lite bättre på att uppdatera =)

Idag skulle vi träffa Sofie å prinsen Kevin, men så blidde det inte. Så istället for vi till Kista med Linda och Elly.
Det blev (för ovanlighetensskull ;D ) en del shopping, fast jag kom faktiskt bara hem med två pyjamaser.
Vid fem tiden kom A och P och bjöd oss på middag och sedan en fika.

Väldigt kort, men nu vet ni iaf vad vi gjorde ;)

Tack för en mysig utflykt!

PUSS

Kärlek

Nu är jag så där dålig på att uppdatera iaf, fast jag lovade mig själv!

Det händer till och med ganska mycket just nu, så det är ju inte brist på nått att berätta heller, bara blogg torka helt enkelt.

Lilla bus hittar nya delar av vår värld varje dag, idag har hon tillexempel börjat dra upp benen under sig men då har hon helt plötsligt glömt hur hon lyfter upp sig med armarna så ni kan ju tänka er hur rolig hon ser ut med rumpan i vädret och huvudet på golvet *fniss*

I onsdags åkte jag å A upp till Säter för att lämna K hos sin Farmor och Farfar några dagar, fast när vi skulle åka hem igen talade jag om för den inteontanade A att vi inte alls skulle hem utan att jag tagit ledig åt honom och att han och jag skulle åka till Siljansnäs =)
Det var riktigt mysigt att få vårda kärleken och sova igen en massor. Tack så jättemycket för att vi fick låna eran stuga!


Vi i bubbelpolen efter en supergod middag på torsdagskvällen. Vi satt i denna bubbelpool som var 40grader varm och såg ut över siljan, inte helt tråkigt =P

Vi är förresten klara med Ks rum alldeles precis idag *stolt*

Fiina skylten *ler*

Och slut resultatet:



Busken och dörren är luckor där vi tänkte lägga Ks leksaker. På hyllorna till vänster blir det plats för hennes dopsaker :)
Hon får inte sova där inatt för de luktar färg fortfarande, men snart så =)

Vad gillar ni den nya headern?

PUSS

RSS 2.0