Med pappa

Två toksöta (vakna!) bebisar, K hade på något sätt lyckats sparka av sig både byxor och strumpor


Jag sover så fruktansvärt dåligt när A jobbar natt, så efter att jag gäspat mig igenom en jättemysig dejt L å Bönan kom jag på den geniala idén att K å jag kunde ju åka med till Jönköping. Det var rätt mysigt, men K bestämde sig för att hon minsann inte alls var nå trött så hon höll sig vaken HELA vägen ner till jkp. När vi kom ner somna hon efter mat å ny blöja, men då hade jag redan passerat övertrött å kunde inte alls komma ner i varv. Så jag somna vid halv tolv (K vid tio) å vakna "pigg" vid halv tre. K fortsatte att sova tills vi var tillbaka på boda vid fyra, men jag kunde inte alls somna om. Så istället för massa sömn som jag räknat med (jag brukar sova RIKTIGT bra i bilen) vart det mindre än vanligt.

Men det var iaf riktigt mysigt, speciellt att få se när A fick visa upp sin lilla skatt för sina kompisar ;) Så det gör vi nog om en gång till innan fröken blir för stor :)


Pappan tyckte att den här leken var lite roligare än dottern :)


I sina jättefina byxor som mostern köpt gjorde hon då sin jungfrufärd i lastbil


Tyvärr hade K tröttnat på kameran när mamman äntligen fick med både Pappan å K på bild

Puss

Bvc och fika

Imorse var då första morgonen som A behövde sova ut eftersom han jobbat natt. Det tyckte inte K var en bra idé alls. Hon började iofs med att sova till 8 istället för 7, men sen ville hon inte alls somna om. Hon ville heller inte vara varken glad eller tyst, trots matning, ny blöja och vyssning. Så stackars A var lika trött när han gick upp som när han kom hem.

Dagens äventyr bestod först och främst av ett besök till bvc, där vi fick väga K och fick reda på att fröken ökat ca 200g på en vecka så nu väger hon 4680g. Så det var ett riktigt skönt kvitto på att amningen fungerar hur bra som helst :)

Sen tog vi tåget in till huvudstaden för att träffa minbebis.com gänget. Det var jättekul att täffa dem igen och få se hur alla bebisar växer. K är längst av de tre marsbebisarna trots att hon är yngst =P Efter fikan tog vi en promenad från fiket på sveavägen ända bort till karlbergs station. Riktigt skönt att få röra lite på sig i vårsolens sista strålar för dagen.

(klicka för å se större bilder)

Vi har föresten världens gosigaste katter:

En tuss som gosar med bebis :)

En dec som tycker att vagnens handtag är världens bästa säng :)

Nu har K somnat i sin babysitter så då ska jag passa på å sova tills hon vaknar nästa gång.

Puss

Dålig uppdatering

Hej på er!

Det är lite svårt att hinna med när dagarna försvinner i en väldig fart å när man dessutom har gått å blivit "enarmad" ;-)

Torsdag och fredag var farmodern här och gosade bebis och lät mamman vila lite :P tack så mycket för det. Vi hann med en sväng till IKEA oxå där vi hitta massor som vi inte visste att vi saknade :-) men nu börjar hemmet sakta men säkert få lite organisation.

Gos med farmor              Prommenad                    Fina nya bodyn från farmor


Nu i helgen har vi varit på handboll och planerat mosterns 20-års fest :-) På lördagen bytte A till sommardäck först, sen tog vi en sväng till gustavsberg för å titta på skånela som spelade semifinal mot just gustavsberg. Dem vann den så idag var vi på final i eriksdalshallen. Moster hade köpt jättefina hörselskydd till K så hon kan gå på massa matcher utan att få ont i öronen eller tinituss:

Vaddå, låter det runtikring mig?



På ena örat står det "Min moster är den bästa" och på den andra har hon skrivit "Till K från N(så har hon skrivit sin autograf) "moster" <3 Hon är för söt min syster. Fast inte lika söt som K o sina nya knallrosa kåpor ;-)

Puss

Fika, shopping å tatuering

Igår tog jag å K premiärtåget till stockholms central för å träffa min kompis Malin. Det gick faktiskt riktigt bra, K somnar ju offtast när man lägger ner henne i vagnen så hela vägen in sov hon. Å hann med tåget gjorde vi oxå utan bekymmer :P

I stan mötte vi M på perrongen å gick till kungshallarna för å äta lunch, eftersom A inte gillar wok passade jag på att avnjuta en sådan medan M åt kebab å K fortsatte att sova i sin vagn. Sedan vandrade vi upp till ett relativt nytt waynes på sveavägen där man får plats med barnvagnen utan problem. Där passade K på att vakna och fick lite mat, sedan gosade hon med M medan jag åt morotskaka och drack min efterlängtade vaniljlatte.


Efter vårat svulleri (det va vi värda med tanke på det tråkiga vädret) tog vi en promenad längs med hela sveavägen bort till mormorns jobb. Där tog M bussen hem (jag hoppas du hann med tåget!) å jag ringde och berättade att vi stod utanför å ville komm upp :) På mormorns jobb blev det en massa ojjande och mormorn fick stolt visa upp sin sessa (det fick du visst =P)

Sedan följde mormorn med oss hem för att stanna hemma å gosa med K medan jag å A rymde till kista för å äta gott och shoppa lite kläder. A fick nya jeans å mjukisbyxor, jag fick två amningströjor och eftersom K med posten fick pengar på hm av min moster Eva med barn (tack så hemskt mycket!) så köpte vi två långärmade bodys till henne.

Det var riktigt mysigt att bara vara jag å A en stund, å jag kan tänka mig att K å mormorn hade jättemysigt utan oss ;)

Idag var det då efter fyra månaders lång väntan dax för min far att tatuera sig! Vi (jag å min syster) trodde ju aldrig att han skulle genomföra det, så därför var det extra kul när han idag faktiskt klättrade upp i teds tatuerings stol:


Han gjorde knappt en min, riktigt stolt över honom *ler*

Å imorn kommer svärmor på besök :) blir najs med lite avbyte ;)

puss

Bebis-abstinens

Är visst en sjukdom som man drabbas av om man blir mormor, farmor, gammelmormor eller gammelfarmor :)

Imorn kommer min mamma (dvs mormorn) för att gosa med K några timmar medan jag å A firar att vi har varit tillsammans i hela 18 månader :) Blir mysigt med lite egen tid, tänkte att vi skulle shoppa jeans till herrn för han äger typ ett par. Å kanske ett par skor till mig ;) jag gillar skor :P

Å för nån timme sen ringde farmodern och berättade (nej hon frågade :) ) om hon får komma ner på torsdag för hon längtar så :) Hon skulle kolla med sin syster om hon ville följa så hon slipper köra själv så vi får hoppas att hon vill de så de kommer :)

Idag har jag å K varit å färgat om systerysters hår, så nu är hennes underhår vackert svart å K var vaken men glad å tyst hela tiden så det gick riktigt smidigt. Sen tog vi en promenad och åt glass <3

Nu ska jag krypa ner i sängen med mina två hjärtan.


Puss

Blåsig helg och förkylning

Det har inte kommit nån snö här (det brukar ALLTID snöa i april) men det underbara vårvädret som var här förra helgen blåser med sin frånvaro ;-) visst solen skiner men det blåser små (varför säger man små egentligen?) djävlar ute. K har smittat sin kära far som (eftersom han är karl) nu ligger döende. K hostar fortfarande men väldigt lite och inte alls lika kraftigt, så snart så :-) Doktorn sa för övrigt att solen tar död på bakterierna så jag kanske kan lura ut nån stackare på fika i solen utan smittrisk =P

Igår hade jag bestämt träff med Johanna och Mattias hemma hos mina föräldrar för vi skulle dit innan vi skulle vidare till min farmor, men jag glömde visst tala om det för min föräldrar så ni må tro att dem blev förvånade när JåM helt plötsligt stod i hallen innan vi hunnit dit *hihi* Det e inte allt för lätt när man tror att man säger saker som man inte alls sagt =P JåM är alldeles nyförlovade å hade jättefina ringar på sina ringfingrar :-) är alldeles tokglad för deras skull! Vi fick en jättefin klänning som prinsessan kommer kunna ha till sommaren (tack så mycket!). Sen skulle vi ta en promenad i solen med hundarna innan vi åkte, men så värst mysigt blev det inte för det blåste helt galet äckligt mycket.



När vi kom in med hundarna sen åkte jag å K till min farmor (som vi nu ska börja kalla för Mimmi) för hon fyllde år i torsdags. A stannade i rosers å tog hand om hundarna och kollade på tv. Morfarn körde vår bil å jag å mormorn satt i bak med K, rätt skönt å slippa köra :-) Sen hämta vi upp min mormor(som vill heta momma) som hade sytt en jättefin filt till K :-)
Väl hos Mimmi tog min momma  över K, men sen fick hon dela med sig til alla de andra som oxå ville gosa bebis. K vandrade runt mellan istort sett allas famnar, men det var bara min ena faster å kusin som fastna på bild:


Idag har vi inte hunnit med särskillt mycket, A är fortfarande tokförkyld och jag behövde hela morgonen för att ladda batterierna. Men vid två tog vi en prommenad bort till Emil´s och åt kebab sen gick vi hem på andra sidan jakan så vi totalt fick en promenad på en och en halvtimme. Hyfsat skönt, men mest blåsigt.







Puss

No more medicin!

Jag har varit hos farbror doktorn idag för att få ett uttalande om mitt blodtryck å hur jag ska göra med medicinen osv.  Jag har skolkat från medicinen sen i tisdags, å i tisdags mådde jag piss, men annars har jag inte märkt nån skillnad. Så när trycket idag var 125/90 må ni tro att det hoppade fjärilar i magen min :) Hade jag ätit medicinerna hade nämligen de värdet varit alldeles för högt fortfarande (oavsett vad de outbildade läkarna på vc säger) men nu är jag ju utan medicin å då är det bra :) Läkaren sa precis vad jag tänkte, å sa åt mig att fortsätta utan mediciner och komma på återbesök om två veckor. Om jag mot förmodan skulle bli dålig (huvudvärk, illamående, synbortfall etc) ska jag förståss kontakta honom innan. Party!! inga mediciner!

K har varit på sitt första bvc besök idag, där hon fick mätas å vägas. Hon har växt tre cm och är nu 57 lång. Däremot har det inte hänt någonting med vikten, varken upp eller ner. Men detta berodde mest på hennes förkylning sa bvc-damen, som tyckte att det var en vinst att hon inte gått ner. Bvc-damen konstatera även hon att K förmodligen har haft/har rs eftersom hon slemmar så. Men nu går vi mot friskare tider :)

Idag har hela familjen förövrigt fått en husläkare, på det braiga stället vid mvc så tack å adjö vc! Och hej världens bästa Anders (synd att han "bara" är sjuksköterska) som kom ihåg oss och ville veta hur vi mådde, trots att vi glömde ringa tillbaka när vi skulle för tre veckor sen.

A har åkt på en dunderförkylning (förmodligen smittad av mig som vart smittad av K som vi inte har en aning om vem som smittat) så jag tog med mig K på en timmes promenad i solen, riktigt mysigt. Vill bara att damen ska bli frisk nu så jag kan träffa L å Bönnan för en latte i solen oxå! (förstår inte att ni inte vill ha rs, det som är så mysigt :P)


Är dem inte vackra så säg :P


Badmonster


Jämför första å sista bilden, sjukt hur likt det faktiskt är :)

Igår var Tracy här å höll oss sällskap, det var riktigt mysigt. Å dusha fick jag göra :) Sen tog vi en promenad bort till IKEA där vi åt lunch å fikade lite.

Tracy och K i sin vagn           Min morotskaka ;)

Nu ska jag passa på å sova medan K ändå gör det :)

Puss

TryggHansa

Då har vi då överlevt de två första dagarna hemma utan A, egentligen kanske idag inte räknas då han åkte o4 å va hemma igen 09, men jag fick ju klara morgonen helt själv :P Igår gick bra, har slutat med blodtrycksmedicinen så jag var riktigt trött så mest låg vi på soffan å gosade :) får se hur det går imorn :)

Idag ringde det på dörren, å eftersom vi har portkod brukar det istortsett aldrig hända utan att vi vet om att någon är på väg. Så ni må tro att vi vart lite överraskade när det plotsligt ringde på dörren. Det var Mattias frå TrggHansa, som jag visst hade bokat tid med :P (säger ju att jag har amningsdemens) Så jag bjöd in honom i vårat kaos mitt i matlagningen. Så nu är fröken försäkrad (vilket e bra om hon ska gå i mosters spår).

Här kommer lite bilder från de senaste dagarna:

Gudmor på besök




Att sova hos gudfar är en riktig höjdare


Vi har nog Sveriges konstigaste katter, fröken har nämligen klivit upp och satt sig i babysittern själv *hihi*

Puss

Till Jenny och Linus

Idag har dop-planerandet officiellt börjat. Vår första önskan om midsommar i dalaland blir tyvärr inte av utan istället lutar det åt en helg i juli i rosers. Har skickat mail till dem så vi får se vad de svarar :) Men när jag leta info om dop hitta jag det här:

Vad är dopfadder, gudfar och gudmor ?

Det är ingen skillnad mellan att vara fadder och att vara gudfar eller gudmor. Det är bara olika benämningar för samma sak.

En fadders uppgift är att be för sitt fadderbarn och hjälpa det att lära känna Jesus och tro på honom. Det innebär att faddrarna ska hålla kontakt med sitt gudbarn hela livet, komma ihåg viktiga dagar som dopdag, julafton och födelsedag, engagera sig i barnet och stötta föräldrarna i att till exempel be aftonbön med barnet. 

Ofta bär någon av faddrarna barnet till dopet. De kan hjälpa till i dopgudstjänsten med textläsning eller ljuständning. Efteråt får de ett fadderbrev som påminner om deras hedersamma uppdrag. 

Förr skulle faddrarna fostra barnet om föräldrarna dog. Numera finns det ingen sådan regel. Idag är fadderskapet ett personligt och moraliskt åtagande. 

Vilka väljer man då till faddrar? Många föräldrar ber sina syskon eller andra släktingar, andra väljer goda vänner. Om man väljer goda vänner utvidgar man släkten och därmed nätverket runt barnet. Den som är fadder är det för livet.

Så nu vet ni vad ni gett er in i :P

Puss


RS-virus

Måste ju få säga "told u so". Inte för att jag på något sätt ville ha rätt denna gång eftersom att jag hade rätt innebar att min lilla älskling är riktigt sjuk, å det är inget jag tycker är kul.

Jag trodde ju redan i torsdags att K åkt på rs, för hon snora, hosta, hade svullna ögon och var kinkig. Men när jag ringde till DS sa det bara att "bebisar hostar inte"  och att så länge hon inte har feber så är det ingen fara. Å jag vet ju om att jag är hypokondriker så ibland hispar jag upp mig i onödan, så jag köpte det. Men när det inte är "meningen" att små bebisar ska vara sjuka å lillskruttan fortsätter att hosta är det inte så lätt att slappna av.

Så igår satte mamma telefonen i örat på mig medan den ringde till vårdguiden, där jag berätta att hon hosta, snora och rossla och då tyckte systern på vårdguiden att vi skulle åka in eftersom "det är inte bra att en sån liten hostar".

Sä vi tog med oss mormorn å åkte till danderyds barnakut där vi fick träffa en riktigt kulig barnläkare. Hon listade ganska snabbt ut att fröken K (med största sannolikhet, de tar bara test om man måste läggas in) har rs. Men eftersom att hon är en sån stor bebis så har hon klarat sig bra, å blir det inte jobbigare för henne att andas idag så har vi klarat oss igenom det. Å nu är ju klockan snart halv sex å pyret har andats bra och hostat mindre idag så det ser ljust ut :)

Å imorn ska jag ringa till doktorn och kolla vad dem ska göra med mitt blodtryck.


Kendra i sin fina babysitter, den är en favorit :)


Ser rätt avslappnad ut, tycker ni inte?



Mina fastrar tycker att valet av namn på prinsessan är kul, så då måste hon förståss ha en egen playboy ;)


Äkta kärlek

Nu är det dax för kvällsmat :)

PUSS

Glad Påsk!

Igår var vi å påskmös hemma hos mormorn å morfarn :) Det var en riktigt mysig dag med grillning å promenad i solen:


Fast vi e "vuxna" nu så hade mormorn gjort påskägg till oss, å hon var noga med å berätta att hon hade lagt samma i båda så de var vi ju tvugna att ta kort på å kontrollera ;)

(Å det måste vi ju säga att hon lyckades med :) )

Efter våran vårsolsprommenad kom Micke, Monica å Ville på besök lagom till fikat. När pappa Micke gosa bebis gick det bra, men när mamma Monica skulle gosa bebis var det en liten Ville som inte tyckte att det var särskillt kul. Barn är för söta :)

(å min gudson är sötast)

K fortsätter att hosta, å vara ledsen. Men det är ju inte så kul å vara förkyld så det är väl inga konstigheter. Idag kommer gudmodern och ikväll farmorn, det ska bli mysigt att bli lite ompysslad ;)

Puss

"Bebisar hostar inte"

Visst jag erkänner, jag är en riktigt hispig förstföderska. Men helt ärligt jag kan ju inte ens hålla blommor vid liv hur ska jag lyckas med en bebis? Så nu när K har börjat snora och hosta mitt i rs-virus perioden är det väl inte så konstigt att en får panik? Men eftersom att hon inte har nå feber så ringde jag till danderyd för att fråga om det är normalt med lite förkylningssymptomn (jag skulle iaf kalla mig själv förkyld om jag snora å hosta, vad skulle du?) så får jag till svar att "bebisar hostar inte, hon nyser nog" men hallå, tror hon på allvar att jag inte märker om ungen hostar eller nyser?!? Sedan sa hon iaf att så länge hon inte har feber är det ingen fara, så vi kör på de.

Vi var på påskmiddag hos min faster i rimbo idag och fick jättefina presenter (massa fina kläder och ett par skor, tack så jättemkt) plus att vi fått ärva en massa fina saker av min kusins storasysters lilla prinsessa Elin (hängde ni med? ;) ) Så nu har K en babysitter, bamsegym, babybjörn och en amningskudde. (tack så hemskt mkt för dem)

Nä, nu ska jag krypa ner å sova tills det är dax för nästa matsession :D

puss

nutid

Nu har jag äntligen kommit ikapp :) Så idag är faktiskt idag :P

Idag har jag faktiskt inte varit utanför dörren, dels så var det tråkigt väder å dels så är K dålig. Hon nyser och hostar, men hon är inte snorig å har inte feber så det går nog över snart. Gammelmormor kom på besök idag å hade med sig jättefina blommor från sig och hennes bror med fru (tack så mkt :) ) och ett jättemkjut å mysigt lamm, K sov för ovanlighetens skull igenom större delen av besöket. Men när det började närma sig hemgång vaknade fröken och gammelmormor tog sig en sväng om medan pappa spelade och sjöng:


På vägen från gbg till jämtland tittade mickis med familj in för att titta på vårat underverk, som återigen bara sov :)


Men sen när de gick (vid 18 tiden) vaknade hon å har inte somnat om än, däremot har hon lyckats kräka ner både sig själv å sin mamma!

Nu sitter jag å K å gosar och A och gudfadern å speler fifa.

Puss


Första Bvc besöket

(onsdag 8/4)

Idag har då BVC varit här på hembesök, mycket smidigt att ta hem BM istället för att ta sig dit. Fast tyvärr är det bara sån lyx i början =P

Vi fick en hel packe med information om allt som har med barn att göra (vem sa att det inte kommer med en instruktionsbok), vi fick skriva lite papper på familjesjukdommar (bortsett från synfel kommer alla sjukdommar från min sida, vad är det här?) och så skulle K vägas. Vi fick gissa innan vad vi trodde att fröken vägde, jag var helt säker på att hon nu vägde 4,5 men A drog till med 4350 (han ska alltid va så precis) å tror ni inte att det var precis vad vågen stannade på (!) *haha* BM sa att hon aldrig förr varit med om att nån satt det så precis =P Annars så fick vi bara höra hur fin hon var och fick beröm över att naveln har läkt så fint.

Efter BVC besöket åkte jag å K till Ikea där vi mötte upp Mormor (min mamma kommer från och med nu bara heta mormor) och gudmormor. Det blev massa shopping å K fick ett fårskinn av mormor, av gudmormor fick hon typ halva ikea ;) Sedan åkte vi till Babyland, där gudmormor köpte muminspjälsängsskydd + sängkläder, byxor+tröja, flaskor och massa annat. Mormor köpte anatomiska (tror jag det heter) nappar och en bilkudde (en sån där man har runt nacken)


Jag tog deras bil och smet iväg till coop för att handla inför kvällen, medan de fick min bil å K. Väl hemma hade morfar och moster (alltså min pappa å syster, är det bara jag som tycker att det är förvirrande?) slutit upp och så fikade vi.
Morfar fastnade på bild med bebis i famn oxå :)


Sen lagade vi lassange fast med makaroner istället för lassangeplattor och skar sallad. Å halv sju kom Marlené å Johan med Alice. Det var en jättemysig middag å det var synd att Kristin, Magnus å Emilia blev sjuka, men vi får ta igen det snart :)
Å kamerans bateri dog under shoppingen så det blev inge bebiskort, så vi får absolut ta middag igen snart.

Puss


7 april

Idag har jag å Kendra varit ute på bus själva för första gången, å det gick riktigt bra :)

Jag började morgonen med att åka till distriksköterskan för å kolla blodtrycket, själv! vi kom nämligen fram till att det borde gå smidigare än om vi skulle åka alla tre. Jag hade 120/95, så nu är det äntligen på väg ner. Men jag måste ringa läkaren för å rådgöra om medicin å framtida behandling, SUCK! tycker att det kan gå över nu!

Sen kom jag hem å hämtade K för att promenera ner till centrum för en fika med järfällabuset. Å som vanligt så sov prinsessan igenom HELA fikat. L och P börjar tvivla på att fröken har ögon, men det har hon faktiskt kolla:

(Hon ligger förövrigt på den toksöta filten som vi fick av er, tack så mkt!)

Efter fikat tog jag å det andra L:et en sväng på lindex å det blev dyrt *oops* Men nu behöver K iaf inte frysa om benen ;) Men vi glömde gå till apoteket, det är inte lätt när den ena är graviddement å den andra amings :P

Så innan Malin kom på besök så tog vi en promenad till ner till centrum för att köpa allt vad smärtlindring heter och även lite frukost :)

På kvällen käka vi spagehtti å köttfärssås, jag laga mat å Malin hade snuttan, A spela tv-spel :) jämnfördelning :P
Å sen fick jag ut å åka vår svarta pärla för Malins bussar slutade gå, fröken tyckte att det märktes på mitt körsett att jag jobbat som budchaufför...förstår inte alls vad hon pratar om ;)

puss


Ps. Grattis till Tommy å Elsa som fyller år idag *kramar* d.s


Besök hos 4:e generationen (om K räknas som första)

Ja, jag vet... det blir ju lite baklänges.. men det är lättare att räkna från Kendra, så hänger alla med :)

Vi har då varit å besökt min mormor (5/4), det vill säga Kendras gammelmormor (den ena av dem, A:s mormor lever oxå så hon får två :P). Det var riktigt mysigt och två av mina kusiner var på plats, först åt vi frukost med kusin Fredrik och hans Gabbi.


Sedan tog vi en prommenad och visade upp vår pingla för mammas kompis Sussie å hennes döttrar Kajsa å My. Vi fick en riktigt söt klänning som Kendra kommer kunna ha till midsommar. (tack så jättemkt igen för den :) )

Sedan gick vi hem till Kendras mormor å morfar (och moster förståss) och sov en stund :) och åt lite lunch. Sedan ringde min kusin Oskar och sa att han skulle vara hos mormor efter två, så då prommenerade vi dit igen för fika. Oskar fastnade till och med på kort med lilla bebis i famnen, men på mormors kamera :(

Dagen efter (6/4) tog vi en sväng till Norrtälje för att visa upp vår skatt för en gammelfarmor som längtat halvt ihjäl sig :) Men först svängde vi ner på hemköp å hämtade ut paket som kommit. I det ena låg det jättefina kläder från A:s kusin Ellinor med familj (Tack så jättemkt!) och en dinglis från min faster med familj (Tack så jättemkt!).

Farmor bjöd på jättegod lunch och en lång (ja, för mig iaf) prommenad i solen. Det var riktigt mysigt å vi avslutade dagen med glass på altanen :)


Kendra sov som vanligt istort sett hela tiden, men när vi skulle åka hem vakna hon. Fast sen när vi satte henne i bilen så somna hon på två röda, lik mamma men söt ändå :P

puss


Dalarna

Kendras första resa gick till Dalarna (2-4/4) och farmor och farfar. Men först ett stopp hos BM för att mäta mitt blodtryck som tyvärr fortfarande ligger högt (130/100).

Våran nya fina bil tog oss lätt som en plätt hela vägen till "farmen", Kendra ville ha lite depå i Avesta, men bortsett från de gick det mycket smidigt och tyst. Eller tyst å tyst, Pappa A spelade P4 på högsta volym hela vägen (ni må tro att jag kände mig gammal, med kombi, bilbarnstol och P4! *haha*) men Kendra sov iaf :P

Hos farmor å farfar blev det förståss en massa pussar å kramar:


På fredagen lämnade vi Kendra med farmor medan vi åkte till kupolen för att inhandla skor, det är underligt vad ett par svullna pregofantfötter kan förstöra ett par gympadojjor. Så A och jag passade på att njuta lite av varandra och ta en fika. När vi återvände till farmen hade Kendra sovit i princip hela tiden och vi hittade församlingen i sovrummet :)
 

På kvällen var det sen tur att fira farbror Jonas som fyllde 25 helgen innan. Kendra hade kvällen till ära fått en rosa "bugs"dräkt från lindex, men innan vi kom från Jonas till restaurangen hade hon skitit ner den :( Men hon var fin en stund iaf.


Stolt farbror till höger och en spelande farfar och sjungande farmor till vänster.

Efter ett supermysigt restaurang besök gick vi tillbaka till Jonas för lite förfest innan de andra skulle fortsätta sitt partande på den lokala pubben Janssons :)



Jag å svärföräldrarna tog bebis och åkte hem, medan A fortsatte med de andra.

På lördagen fick vi sovmorgon för efter att Kendra käkat frukost kom farmor smygande och hämtade henne (vem har sagt att svärmödrar är pinor? jag gillar iaf min skarpt), det var riktigt mysigt att krypa nära A och somna om.
Vi hade lovat Sara att åka förbi henne innan vi åkte söderut, men först bjöd farmor Kendra på ett bad


Kan ju inte påstå att det var så uppskattat, det var väldigt läskigt med vatten. Men när vi väl var rena och hade nya kläder på oss var det riktigt mysigt ;)

När vi kom hem, kom Mia å Peter på besök.
 
Det var riktigt mysigt att ha dem här och till sommaren  flyttar dem äntligen hit! (ja, till sthlms trakten alltså) Vi längtar galet mkt efter er!

puss

1 april

Första natten hemma gick riktigt fint, som A sa "jag har sovit tolv timmar". Nu är det ju så att mamman tar medicin tre ggr natten och sen finns det en bebis som ska matas. Men Kendra somnade i sin vagga 23 och vaknade 04 första gången. Sedan sov hon i sin vagga till åtta då hon käka och sedan bajsade, så då väckte jag A som fick ta över medan jag somnade om ;)

Han bytte på henne och sen somna dem oxå om, så när näst piller larm ringde klockan tio låg vi alla tre och sov i vår säng. Efter frukost smsade jag L & P och kollade om de ville äta lunch med oss i det härliga vårvädret. Och A prövade hur det gick att kombinera sina två favorit sysslor:


Starka magmuskler kommer han iaf få om han ska fortsätta kombinera bebisgos och gitarrspelande

En vaken och socialbebis och våran sjusovarbebis

På kvällen sen kom Kendras mormor och morfar med moster. Moster hade med sig en jättefin docka, å katterna blev överlyckliga över kartongen som den kom i =)



Efter sitt jobb dök även gudfardern upp som denna gång fastnade på bild :)


Imorn bär det av till Dalarna och Kendras farmor och farfar

Puss


Hemgång- de ni :P

Hade det varit imorn (1/4) hade jag inte trott A när han sa att doktorn varit in medan jag duschat och sagt att vi skulle få åka hem. Trodde knappt på honom nu heller för den delen.

Men så är det iaf idag är det hemgång! Det ska bli så SKÖNT att få komma tillbaka till civilisationen :)



Väl hemma var vi tvugna att ta en efterbild på magen har dock inte hunnit vägt mig än :)



hysad skillnad på magen eller hur, men än kommer jag inte i mina gamla jeans.

Nu är det dags att sova, å lilla älsklingen är nerbäddad i sin vagga som har vandrat runt i vår familj sen min mammas morfar snickra ihop den åt mig för 23 år sedan :)



Puss

Så besviken

Imorse kom då äntligen doktorn in, å berättade att det är mitt blodtryck som oroar dem, BLODTRYCK! jag var ju helt säker på att det var nå fel med stygnen. Så mycket för information till patienten. Vi fick veta att de använt massa olika mediciner å att blodtrycket fortfarande inte ville gå ner, men att ett ökat blodtryck i samband med förlossning inte är helt ovanligt och att jag skulle få en annan medicin å sen skulle dem skicka hem oss. Vilken lycka!

In kommer denna starka medicin, som jag tar. Vi ringer föräldrarna och säger att idag ska vi få komma hem, lyckan är total. Å sen kommer en usk:a och tar blodtrycket 160/100. Det är ju inte sant! men vad gör det, hon sa ju att det var vanligt och att vi troligen skulle få åka hem på medicin å kontroller hos vårdcentralen ändå. Så vi ringer tillbaka till föräldrarna och säger att det dröjer nog nån timme till, men hem är vi på väg.

Klockan 3 (första träffen var 10) kommer läkaren in igen och säger att hon inte vågar släppa iväg oss, för hennes enda alternativ är att dubbla den redan starka dosen och då kan blodtrycket istället fara i botten. Så vi får stanna ett dygn tilll. Jag tror aldrig att jag har varit så deprimerad, tårarna bara rann och jag missa till och med att det var dax att äta (fast min kropp redan ställt in sig på alla mattiderna ;) )

Som tur är har vi vår underbara BM "Elisabeth" som sa åt oss att stoppa Kendra i en vagn å ta en prommenad, så att jag fick komma ut lite. Så först så kom Kendras farmor och farfar, stefan å sara. Sen stoppa vi älsklingen i en vagn och tog en liten prommenad. Ute i friska luften mötte vi upp mina föräldrar och tog en fika i huduventren på pressbyrån



Det var mysigt med lite luft ombyte, men gud vad svag jag är! kanske inte så konstigt när jag vart sängliggande i en vecka, å handen på hjärtat så gjorde jag ju inte många knop veckorna innan förlossningen (kanske värt att lägga på minne inför nästa ;) )

Hoppet har iaf övergett mig nu, å jag funderar på om vi inte borde adressändra hit så vi inte missar nå viktiga papper.

pusss

Söndag 29/3

Idag har varje BM (det går ju några skift på en dag) sagt att läkaren är här och vill titta till dig. Men inte har nån läkare varit in inte. Inte ens stuckit in huvudet och sagt att "jag kommer sen". Å inte får vi åka hem heller. För det vill inte doktorn. Hur F*N kan man bedömma nån som man inte träffat??

Och vi som har svärföräldrarna på väg
Å andra sidan har vi varit här så länge nu att vi tydligen har lite fria tyglar :P Gudfar ringde nämligen till avdelning och frågade om de kunde komma på besök innan (de= sara, stefan, gudfar, gudfars mamma och syster) vilket de fick, så klockan tre knacka det på dörren.


Sen passa A på att ta kort på alla fina gosedjur vi fått av våra besökare, vet inte om bilden gör den rättvis men Tigern är gigantisk, så varje BM som kommer in stannar och kommenterar detta :P


På besökstiden kom mina föräldrar igen och systeryster och den här gången fastna Kendras moster på kort med Kendra :)

Nu ska vi gå ner å träffa Kendras farmor å farfar, det ska bli skönt att få komma ut lite. Se nått annat än dem här kvm.






PUSS

Ingen hemgång

Idag (läs lördag den 28/3) skulle vi då få rycka katetern och få åka hem. Men icke sa nicke, eller inte Nicke utan en läkare, som inte ens har varit och titta till mig bestämde att vi ska få stanna en dag till. Suck!


Vi som hade bestämt att Sara och Stefan skulle komma hem till oss ikväll för de är ändå i stan. Men nu får de låna lägenheten och gosa med våra små kissar istället.

Idag på våran extremt långa besökstid på en timme mellan 18-19 var Min mormor och Kendras mormor och morfar på besök.

Livet på dessa extremt stora 10 kvm, börjar bli riktigt långtråkigt. Kendra sover, A spelar max payne och jag gör mest ingenting. Men imorn ska jag iaf få träffa läkaren, å se vad han/hon vill. Stygnen gör fortfarande galet ont, men BM säger att det ser fint ut, så jag får väl lita på det.

puss


Fredag 27/3

Natten gick riktigt bra, Kendra sover som en gris :-) Jag som innan hon poppa ut sa att: "Jag ska ALDRIG väcka bebis för att den måste äta" *haha* Men när det har gått fem timmar och ungen fortfarande inte vil vakna och tuttarna känns som om de ska explodera då är det inte kul :-P Å andra sidan blir hon inte särskillt störd utan äter i stortsett i sömnen *hihi*

Idag var vår usk:a "Alex" in och "tog upp mig". Hon var typ två äpplen hög men riktigt cool. Så trots att jag inte haft annat läge än liggande på tre dygn så fick hon upp mig på benen, bytte min kateter (tänk vad dum jag var som önska mig en sån på slutet av graviditeten, dem e inte roliga alltså) och såg till att jag vart duschad. Det var riktigt mysigt, tänk vilken lyx att få duscha.

Sen var BM in och sa att vi skulle dra katetern imorgon och att vi förmodligen skulle bli hemskickade på lördag dag. Det kändes skönt. Stygnen gör fortfarande j*vligt ont, men det går att halvligga i min roliga säng (den har en dosa så jag pendlar mellan halvsitt å ligg) och det går faltiskt att stå upp, fast det blir lite skakigt för det känns inte som om jag har nå muskler kvar i benen. Men att ta sig mellan ställningarna är rena pinan :-( Dem har iaf ökat värktabbletterna nu, fast tagit bort min morfin :-(

På kvällen kom Kendras Mormor och moster på besök, å den här gången fastna moster på kort (hon kommer iofs slå ihjäl mig för att jag lägger upp de här kortet, men det är det värt ;-) )

Linnea kom oxå på besök med glass till mig, kaffe till A och en jättefin kanin på hjul till Kendra :)


Så här ser föresten vår pitoreska etta i danderyd ut:


Puss

Första dygnet

Eftersom att när vår prinsessa väl bestämde sig för att komma så gjorde hon det väldigt fort så hade hon sönder sin mamma ganska rejält. Så efter bara en halvtimme med den nya familjen kördes jag iväg till operation. När de körde iväg mig fick jag info om att de skull ge mig dubbeldos EDA för att bedöva innan de sydde. Det var bara det att den tog inte! Så doktorerna bestämde sig för att söva ner mig, å så här i efterhand när jag vet vad de gjorde för nått är jag ganska glad att jag är totalt omedveten om hela operationen :P

Klockan tre på natten vaknar jag, å ligger alldeles ensam i ett rum, kopplad till massa maskiner och helt bortdomnad från naveln å neråt. Å min första tanke är "Var är A?". Så kommer en sköterska in och kollar till mig å fårgar om hon ska ringa ner A. Vilket jag förståss vill :-)

Efter ett tag kommer då min prins med vår bebis i en liten vagn, hon har ju inte ätit sen hon föddes så vi provar att lägga henne till bröstet och det funkar kalas på en gång :-D Efter att bebis är mätt å belåten går A tillbaka till BB för att få lite sömn, å jag somnar om.

Jag minns inte riktigt hela natten (kan ha nått med morfinet att göra :-P) vet bara att jag inte fick dricka vatten och att det var allt jag ville ha. När jag vakna nästa gång var klockan åtta och "lotta" kliver in genom min dörr. Hon var världens snällaste, jag fick en hel tillbringare VATTEN :-) Sen försökte hon leta reda på fil till mig för det ville jag ha till frukost, men hon hitta ingen så hon ringde till A:s avdelning å bad honom ta det med sig ner när han vaknat. Sedan såg hon till att få mig tvättad och ombytt.

Sen kom  A och K ned med frukost, då hade K fått flaska för hennes sockervärde var för lågt så hon sov tungt i sin korg. Där satt vi några timmar, precis när jag skickat iväg min lilla familj så kom en BM för att hämta upp mig till BB.

På kvällen kom Mamma (numera Mormor), Syster (Moster) och L (Gudfar) på besök.



Eftersom gudfar är den duktiga fotografen så finns han inte med på bild, men det kommer ;-)

Pusss

RSS 2.0